Region

Svet

Prvi glas Srbije: Ispala Sanja Dimitrijević! Sara plakala, Saška kao iznenađenje! (Video)

Finale je sve bliže, a večerašnja epizoda donela je top 5 pevača koji će se boriti za titulu Prvog glasa Srbije.

Prvi glas Srbije: Ispala Sanja Dimitrijević! Sara plakala, Saška kao iznenađenje! (Video)



Osmo filnalno veče nosilo je specifičnu notu, jer su ga kreirali upravo gledaoci. Svaki finalista pevao je jednu domaću i jednu stranu numeru, koje je publika izabrala od ponuđenih na sajtu Prve TV.

Nakon miksa od nekoliko numera, stranih i domaćih, koje su takmičari izveli na samom početku, šestoro najboljih započelo je veliku trku za super finale Prvog glasa Srbije.

Nevena Božović ima svoj jutarnji ritual. Uvek se prva probudi od svih ukućana i svaki dan joj je pažljivo organizovan. Takmičari je vole iako je njihova "kreštalica". Prva pesma koju je pevala bila je od Marije Šerifović "Kada ljubiš anđela", a druga popularna balada "Because of you" izvođačice Kelly Clarkson.



Vlado Georgiev je priznao da ne zna prvu pesmu i ostavio gledaocima da prosude, dok je od Aleksandre i Mareta Nevena dobila pohvale zbog primetnog rada na onom što joj je zamereno u prošlom nastupu. Uz Aleksandrinu molbu i ovacije publike, predočila je gledaocima šta znači pevanje sa i bez "čuvenih" vibrata (treperenje glasa). Drugom pesmom je briljirala i ostavila sjajan utisak na žiri. Perfektno izvođenje i perfektan izgled.



Zoran Stanić se ne odvaja od svoje gitare. Stalno peva i misli da ga ukućani dobro podnose. Takmičari su ga predstavili kao opuštenog momka, a vole ga jer ih zabavlja. Prva numera bila je veliki hit grupe Queen "I want it all", a domaća od grupe Kerber "Bolje da sam druge ljubio".



Po mišljenju žirija, prva pesma bila je pravi odabir publike za Zorana pa su i komentari bili samo pozitivni, a imao je i zadatak da demonstrira gledaocima šta je falseto (visoko tiho pevanje). Drugim izvođenjem žiri je bio oduševljen, pa je nastup ocenjen izvanrednim.



Mirna Radulović
najviše voli da provodi vreme u kući sa svojim drugarima. Obožava da pleše, duhovita je i mila osoba, a za Borisa najzgodnija i najlepša u kući. Vole je zato što je dobar drug. Domaća numera koju je izvela je "Oro" Jelene Tomašević, a strana "Where have you been" koju izvodi lepotica sa Barbadosa, Rihanna.



S obzirom da je prva pesma pisana namenski za Jelenu Tomašević, Mirna je po mišljenju žirija na zavidnom nivou otpevala sve tonove i dobila pohvale za perfektnu interpretaciju. U drugom izvođenju pohvaljena je zbog sjajne transformacije, dobre koreografije i stabilnog pevanja bez greške.



Sanja Dimitrijević je najbrižnija ukućanka i najbolja kuvarica. Svako jutro priprema doručak ostalim finalistima i zahvalni su joj što ih voli i toliko brine o njima. Prvo je izvela pesmu Lepe Brene "Poželi sreću drugima", a potom numeru dive Whitney Houston "Run to you".



Uz komplimente za izgled, žiri joj je na prvom nastupu blago zamerio na nekim tonovima, uz napomenu da je imala i briljantne i loše momente, ali bili su saglasni u stavu da se pokazala mnogo bolje nego u prethodnoj emisiji. U drugom delu Sanja se, po oceni žirija, predstavila u najboljem izdanju do sada. Otpevala je vrlo ozbiljno i Aleksandru, Vladu i Mareta oduševila večerašnjim izvođenjem.



Boris Petrović
je veliki šaljivdžija i nikada nije neraspoložen. Voli kada su ljudi oko njega nasmejani, a ukućani ga vide kao pričljivog i punog pozitivne energije. Vole ga jer je spontan i ima odličan smisao za humor. Pesma Brayana Adamsa "Everything I do I do it for you" bila je prvi Borisov zadatak, dok je u domaćem delu izveo pesmu Bože Nikolića "Lažem sebe da mogu bez tebe".



Iako je Boris izuzetno simpatičan, dobio je kritike za prvo izvođenje; nedostatak kontrole vokala, nesigurnost i dekoncentrisanost. Pomalo je i razočarao, s obzirom da su očekivanja zbog muzičkog žanra koji je dobio bila daleko veća. Ni drugim nastupom nije ostavio pozitivan utisak, uz komentar da nikako ne treba pevati narodnu muziku. Iako je Boris večeras dobio najviše kritika, prihvatio ih je u svom pozitivnom duhu.



Sara Jovanović važi za najvredniju devojku u kući. Pedantna je i vodi računa o higijeni i čistoći. Retko pere sudove, a poseban odnos ima sa Sanjom koja za nju kaže da je jako vesela. Takmičari je vole je jer širi pozitivnu energiju među njima. Izvela je numeru Aleksandre Kovač "Da te volim", a potom od Britney Spears "I love rock'n'roll".



Iako je Sara je u jednom trenutku zaboravila tekst prve pesme i doživela je preemotivno pa se i rasplakala, žiri joj nije uzeo za zlo. Naprotiv, dobila je pohvale zbog svojstvenog izvođenja numere, kao i niskih tonova. Drugi nastup potpuno je bacio u senku grešku u prvom izvođenju, te po mišljenju žirija Sara ima sve predispozicije za pevača - scensku snalažljivost, pevanje i harizmatičnost.



Pravu scensku čaroliju napravila je grupa Gitarsi koja je izvela veliki hit kolumbijskog izvođača Juanesa "Tengo la camisa negra", a čiji je jedan od članova napisao veliki hit Aleksandre Radović "Čuvam te", dok je Saška Janković bila pravo iznenađenje večeri i izvela svoju numeru "Ćošak".



Sms glasovi publike odlučili su da se Sara Jovanović, Boris Petrović, Nevena Božović i Mirna Radulović plasiraju u top pet finalista. U duelu su se borili Sanja Dimitrijević i Zoran Stanić.



Sanja je izvela numeru "Sorry seems to be the hardest word" Eltona Johna i grupe Blue, dok se Zoran odlučio za Gibonnija i čuveni "Libar".



Jednoglasnom odlukom žirija kandidat koji je večeras napustio takmičenje je Sanja Dimitrijević, a Zoran Stanić je peti finalista.

Deveto finalno i još uzbudljivije veče očekuje vas iduće subote, kada će se takmičiti petoro najboljih, a mi ćemo vam, kao i do sada, preneti sve detalje najpopularnijeg muzičkog šou programa.

Autor: B.B.
Foto: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>