Svet

Region

U poslednjem trenutku: Grci ipak na Evroviziji

Iako su najavljivali da bi zbog teške ekonomske situacije bilo nemoralno da učestvuju na "Pesmi Evrovizije", Grci su se ipak predomislili u poslednjem trenutku i biće među 39 zemalja koje će se takmičiti u Švedskoj!

U poslednjem trenutku: Grci ipak na EvrovizijiKao što je i ranije saopšteno, na "Evrosongu" koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu, definitivno neće učestvovati Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina i Turska, a nakon jednogodišnje pauze ponovo učestvuje Jermenija.

Kako navodi supervizor "Pesme Evrovizije" Jon Ola Sanda, bez obzira na ekonomsku krizu, veliki broj zemalja je odlučio da se takmiči na "Evrosongu".

Da podsetimo, za razliku od drugih zemalja, Turci su odustali od učešća jer su nezadovoljni sistemom glasanja, a Ola Sand kaže da je začuđen ovom odlukom budući da predstavnici Turske nikada nisu uložili zvaničan prigovor na ovu temu i dodaje da će Evropska radiodifuzna unija (EBU) pokušati da kroz razgovore sa Turcima pronađe zadovoljavajuće rešenje ovog problema.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus


>