Region

Svet

Saša Popović: Nisam ja upropastio muziku u Srbiji!

Saša Popović, direktor “Grand produkcije“, nesumnjivo je najmoćniji čovek u šou-biznisu. Jedni kažu da je upropastio muziku u Srbiji, a drugi da je dobar primer kako se radom bez učešća u politici i kriminalu može postati uspešan poslovan čovek.

Saša Popović: Nisam ja upropastio muziku u Srbiji!



"Ne znam da li sam najmoćniji čovek u šou-biznisu, ali ako ljudi tako kažu, onda to zaista prija. Iako radim posao koji volim, verujte da mi uopšte nije lako. Estrada se u poslednjih 15 godina toliko finansijski srozala da više od polovine pevača jedva preživljava. Diskografija je propala, nosači zvuka se više ne prodaju. Danas pevač može da zaradi samo na nastupu u nekom klubu, ali posla ima sve manje jer narod nema para. Ova naša branša je u veoma teškoj situaciji."

Pripisuje vam se da ste upropastili muziku u Srbiji.

"Ne bih rekao da sam upropastio muziku u Srbiji, već da je posao koji radim mnogo težak. Prvo nije na Saši Popoviću i jednoj privatnoj produkciji da određuje kulturnu politiku u Srbiji, to bi trebalo da rade Ministarstvo kulture, javni servis i državne institucije. Ali ipak svi upiru prstom u “Grand”. Kada je naša produkcija ‘98. počela da radi, zatekli smo muzičku scenu punu turcizama, puno arapskih melodija, indijskih, obrada, krađa, svega... Nismo mogli da utičemo na muziku koju su pevači donosili da objavimo jer su oni snimali ono što im je obezbeđivalo dobre tezge. I tako je bilo sve dok nismo 2003. stvorili “Zvezde Granda”. Kada smo napravili ugovor sa tom decom i kada smo mogli da kontrolišemo šta će oni pevati, kako će pevati i koje će pesme snimati, sve je krenulo drugim tokom. Očistiti muziku od svega što smo zatekli bio je jedan dalekosežan, odgovoran i pre svega težak posao. To je proces koji još traje.

Autor: S.P.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>