Region

Svet

Dušan Svilar ukrao pesmu!

Pevač Sreto Ćulafić bio je neprijatno iznenađen kada je nedavno čuo Dušana Svilara kako peva pesmu "Pogledaj", koju je Ćulafić još pre deset godina snimio.

Dušan Svilar ukrao pesmu!



"Ja sam album ‘Pogledaj’ snimio za ‘Best’ produkciju. Naslovnu pesmu je komponovao Nikola Grbić, a tekst je uradila Žana Jovanović, koja je već tri godine mrtva. Ja sam pošteno platio tu pesmu i jednom i drugom i smatrao sam da je moja. Sada imam dve pesme koje mi je uradio Željko Joksimović i skupljao sam pare da uradim kompilaciju na kojoj bi jedna od pesama bila ‘Pogledaj’. Šta sada da uradim kada nju reklamira Dušan Svilar? Po mom mišljenju, to je krivično delo i ja ću to pokušati da dokažem na sudu. U krajnjem slučaju, nije lepo što su mi ovo uradili, kao da više nisam živ, pa me nisu pitali", otkriva pevač.

Producent "Zvezda Granda" Žika Jakšić tvrdi da u našoj zemlji dolazi do nesporazuma, jer pevači kada kupe pesmu, misle da su kupili i autorska prava. "Pesma je delo Nikole Grbića i on ju je prodao Dušanu Svilaru. Znam da je taj Sreten snimio pesmu, ali pre deset godina, i ništa sa njom nije uradio. Autor ima pravo da pesmu ponudi nekome ko će od nje napraviti hit. Vi u svetu imate po milion puta snimane verzije jedne iste pesme koju autor proda ili pokloni, svejedno. Jedino ako postoji poseban ugovor kojim se autor odriče svih budućih autorskih prava, onda ona postaje vlasništvo pevača. U ovom konkretnom slučaju sam siguran da ne postoji takav ugovor, tako da ne postoji nikakav spor", izjavio je Žika.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>