Region

Svet

Nedeljko Bajić Baja na turneji u Americi: Ostvario želju i upoznao Lauševića

Putovanje po Americi, gde je održao uspešnu turneju, pevač Nedeljko Bajić Baja iskoristio je i da sebi ostvari jednu veliku želju - da upozna proslavljenog srpskog glumca Žarka Lauševića.

Nedeljko Bajić Baja na turneji u Americi: Ostvario želju i upoznao Lauševića



U tome je i uspeo, te mu je poznati umetnik pričao o problemima i svom teškom životu u tuđini, ali se i šalio na račun svog novog zanimanja.

"Žarko je emotivan čovek kom su se sve životne faze ocrtale na licu. U očima ne može sakriti tugu i setu. Život mu nije nimalo lak. Posebno zato što je bio vrhunski umetnik, a preko noći je izgubio sve i postao moler. Iako se šali na svoj račun da je i to vrsta umetnosti, oseća se koliko mu je težak život. Život mu nije lak, ali on ne gubi veru i nadu u bolje sutra!", kaže Bajić, koji otkriva kako je izgledalo njegovo upoznavanje sa Lauševićem, do kog nije bilo lako doći u Njujorku.

"Imao sam veliku želju da upoznam Žarka, čiju sam knjigu "Godina prođe, dan nikad" pročitao u jednom dahu. Zahvaljujući mojim menadžerima, došao sam do njega. Ne mogu da vam opišem taj osećaj, kada sam stao pored njega. Bol, tuga, sreća, radost su se mešali, da ni sam nisam znao odakle da počnem razgovor s njim! Žarko je i dalje isti, lep čovek sa jakom harizmom. Njegov osmeh je i dalje onako zavodnički, ali na licu se mogu videti tragovi velike boli koju mu je život doneo", kaže Baja, koji je odmah po upoznavanju sa Lauševićem imao utisak da se znaju čitavog života.



"Razgovarali smo o uopštenim temama. Žarko je neko koga vidite prvi put u životu, a imate utisak da ga znate ceo život i zaista je teško da saznate sve što vas zanima.
Ono što mi je bilo na prvom mestu je kako su on i njegova porodica", kaže Bajić, koga smo pitali i da li je sa Žarkom pričao o Srbiji i da li mu nedostaje domovina.

"Da, pričali smo. Srce mu je ostalo u Srbiji, ali razum ne. Pitao sam ga, kada bi mu bila ponuđena neka dobra uloga, kao u filmu "Nož", da li bi prihvatio? Rekao je da bi morao puno da razmišlja. Pričao sam mu koliko je uspeo da sjedini sve nacije, države i gradove svojom knjigom, koliko se približio ljudima i koliko je postao član skoro svake porodice u Srbiji!"

"Da nije ni svestan koliko ljudi žele da on dođe", iskren je Nedeljko, kom je Laušević otkrio šta mu sve nedostaje u Srbiji. "Kaže da mu u tuđini nedostaje čak i vazduh naše zemlje i ono što mu je tada izgledalo nebitno sada je toliko značajno", zaključuje Bajić posle razgovora sa Lauševićem, koji je 1999, nakon završetka snimanja filma "Nož", otišao u SAD, gde se oženio i dobio dvoje dece.

Autor: B.B.
Izvor: Alo
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>