Svet

Region

Poznati najavljuju beg sa Instagrama zbog prodaje fotografija (Foto)

Starleta Kim Kardašijan, pevačica Pink, glumice Rozario Doson i Kejt Volš, pevačica Džordin Sparks, voditelj Anderson Kuper i drugi najavili su napuštanje društvene mreže Instagram.

Poznati najavljuju beg sa Instagrama zbog prodaje fotografija (Foto)





Ovu odluku usledila je nakon što je objavljeno da će Instagram prodavati fotografije korisnika bez obaveštenja, dozvole ili naknade. Vest koja se brzinom munje proširila internetom i donela lavinu negativnih komentara izazvala je bes, koji je kulminirao najavama da će korisnici masovno napustiti ovu mrežu za razmenu fotografija.

Jedan od Instagramovih suosnivača, Kevin Sistrom tvrdi da su Pravila korišćenja "pogrešno protumačena" zbog izuzetno lošeg načina na koji su napisana i ukazuje na to da je "stil pisanja novih Pravila" veliki propust ljudi zaposlenih u tom sektoru Instagrama.

Objašnjavajući da namera Instagrama nije bila ni to da servis fotografije korisnika ustupa, odnosno iznajmljuje trećim licima i kompanijama, Sistrom navodi da je menadžment mreže "samo želeo da nađe način da unovči popularnost aplikacije", ali na takav način da ona ne dobije oglase u samom interfejsu, što je česta praksa.

Sistrom je naglasio da će Instagram Pravila korošćenja biti ponovo napisana, ovog puta jasnije i preciznije. Na kraju obraćanja korisnicima, na zvaničnom blogu Instagrama, Sistrom je naveo da pravima nad fotkama raspolažu samo korisnici i da njihova privatnost ni u kojem slučaju neće biti narušena.



"Žao mi je, ali moraću da obrišem nalog", najavila je Kim Kardašijan, koja na Instagram svakodnevno kači provokativne fotke.

Očekuje se da će zbog problematične odluke uprave Instagrama hiljade korisnika obrisati svoje naloge.

Autor: B.B.
Izvor: Mondo
Foto: Instagram

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>