Svet

Region

Slučaj Kejt: Medicinska sestra koja se ubila ostavila tri oproštajna pisma

Hasinta Saldana, medicinska sestra koja se ubila nakon što je nasela na šalu radijskih voditelja koji su se predstavili kao princ Čarls i kraljica Elizabeta, ostavila je iza sebe tri oproštajna pisma.

Slučaj Kejt: Medicinska sestra koja se ubila ostavila tri oproštajna pisma



Juče je saopšteno da je u jednom od tri pisma kritikovala ponašanje kolega prema njoj, nakon što je primila nesrećni poziv u bolnici Kralj Edvard VII. Pretpostavlja se da je pismo razbesnelo njenu ožalošćenu porodicu, zbog čega njen suprug Ben Barboza traži da se povede nezavisna istraga u samoj bolnici, kako bi se otkrilo šta se dešavalo tokom nekoliko dana koji su prethodili smrti njegove supruge, majke dvoje dece.

Sa njim su se solidarisale medicinske sestre u Bangaloru, u Indiji, tražeći da se sprovede istraga o okolnostima koje su dovele do njene smrti.

Govoreći za "Daily Mirror" o oproštajnim pismima, izvor blizak porodici izjavio je: "U jednom od pisama, koje je najduže, ona upućuje kritike na račun bolnice, to jest način na koji su se ophodili prema njoj".

U drugom pismu opisuje kako se borila da se pomiri sa činjenicom da je postala žrtva lažnog telefonskog poziva, dok se u trećem pismu bavi praktičnim stvarima i detaljima vezanim za sahranu.

Dva pisma su pronađena pored nje, a treće među njenim stvarima. Hasinta je, takođe, poslala nekoliko mejlova i uputila nekoliko telefonskih poziva, za koje policija veruje da bi mogli pomoći u rasvetljavanju šta se zapravo desilo. Tokom petominutnog saslušanja na Istražnom sudu u Vestminsteru otkriveno je da je bilo pokušaja da se Hasinta oživi, ali da su bili bezuspešni.
 
Glavni inspektor Džejms Harman je izjavio: "Hasingu Saldanu pronašla je koleginica i radnik iz obezbeđenja. Pronađena je kako visi. Nije bilo povreda na ručnim zglobovima."
 
Detektivi Skotland Jarda rade na ispitivanju pisama i obavljaju razgovore sa njenim prijateljima, porodicom i kolegama.
 
Sinoć je u Bristolu održana komemoracija, a danas će se u Vestminsterskoj katedrali održati posmrtna misa. 

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>