Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Ana napustila takmičenje! Sutra veliko finale! (Foto)

Današnja emisija je polufinalna i jedan od takmičara će napustiti takmičenje. Finalisti danas imaju zadatak da naprave četiri jela po sopstvenom izboru: hladno i toplo predjelo, glavno jelo i salatu.

Prvi kuvar Srbije: Ana napustila takmičenje! Sutra veliko finale! (Foto)



Za izvršenje zadatka imaju sat vremena, kao i neograničeno vreme za nabavku namirnica u prodavnici. Nije im dozvoljeno da prave ista jela, jer će im u suprotnom biti oduzeti poeni. Žiri im objašnjava šta se podrzaumeva pod toplim i hladnim predjelom.



Dat je znak za početak kuvanja uz napomenu da se kuvarima danas neće ocenjivati higijena, tj. ne moraju prati sudove i neće im se bodovati. Takmičari pričaju članovima žirija šta će danas spremati, a Milica i Petar su razočarani istim, naročito Aninim pohovanim celerom koji je isekla na štapiće, što se nikad ne radi. Pored toga, nije blanširala celer, već ga pohuje svežeg, što je velika greška. Marko prvi završava sva četiri jela i servira ih na sto, a nakon njega to čine Ana, Romana i na kraju Bojana.

Žiri prvo vizuelno ocenjuje jela, a zatim ih degustira i ocenjuje jela svakog kuvara pojedinačno, pa tako Marko nije tostirao hleb za hladno predjelo. Pohovane bukovače kao toplo predjelo su bile ukusne, kao i glavno jelo, a krastavac u salati nije bio očišćen od kore i bilo je mnogo belog luka. Romanini brusketi su bili najbolje hladno predjelo, naročito sa pilećom paštetom, a uštipci sa slaninom kao toplo predjelo su oduševili žiri. Grčka salata koju je napravila je bila najbolja danas, a pohovano meso je takođe dobilo pohvale žirija. Bojani je zamereno što je koristila gorgonzolu u predjelu, a njeno rolovano meso je najbolje gotovo jelo danas. Anino toplo predjelo je danas bilo totalni promašaj. Punjeno jaje bilo je nezačinjeno, a u salati su bili veliki listovi zelene salate, mnogo praziluka i prejak dresing.



Žiri nije bio zadovoljan današnjim zadacima, jer je od finalista više očekivao, naročito u spremanju današnjih glavnih jela. Prve u finale su se plasirale Bojana i Romana, a između Ane i Marka, žiri odlučuje da je treći finalista Marko, i to zahvaljujući dosadašnjim rezultatima, pa tako Ana napušta takmičenje i dobija vaučer sponzora.

U petak 14. decembra nas očekuje veliko finale, kada će biti saopšten pobednik serijala Prvi kuvar Srbije. Detalje pročitajte na našem portalu.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>