Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Marija Petronijević prvi izbačeni finalista! (Foto)

Treća emisija završne nedelje počinje novim zadatkom za finaliste - spremanjem mesa jelena, koje je odstajalo dva dana.

Prvi kuvar Srbije: Marija Petronijević prvi izbačeni finalista! (Foto)



Za današnje spremanje jela kuvari imaju 55 minuta, 10 minuta više nego do sada, jer se divljač sprema duže nego ostalo meso. Nakon nabavke namirnica u prodavnici, kuvari počinju sa pripremanjem jela. Veca napominje da će kuvari imati sigurno još zadataka u toku današnjeg dana, a Petar misli da će spremanje jelena biti najteži zadatak, u odnosu na druga dva koja će spremati.



Takmičari danas nemaju pomoć saradnika, tj. učenika, pa danas kuvaju samostalno. Drugi zadatak koji dobijaju kuvari je da naprave njoke. Dobijaju namirnice u korpi, s tim što se u korpi nalazi jedna namirnica viška, ali i jedna manje, pa takmičari moraju tražiti od žirija namirnicu koja im fali. Veca daje i treći zadatak finalistima, a to je da naprave predjelo, i to koktel od gambora.

Vreme za sva tri zadatka je isteklo, a Marko ih je prvi servirao na sto. Posle njega ostali takmičari serviraju svoja jela, dok žiri počinje sa degustacijom. Bojana je dobila pohvale za meso, ali su joj njoke bile malo tvrđe. Aninom mesu je falilo sosa, ali su gambori bili ukusni. Marko je dobio pohvale za ideju i prezentaciju, ali je falilo začina i mesu i sosu za gambore. Mariji je zamereno što uz gulaš od jelenjeg mesa nije poslužila prilog.



Posle sabiranja svih bodova iz prethodne tri finalne emisije Prvog kuvara Srbije, žiri napominje da će neko od kuvara danas napustiti takmičenje, a najviše bodova do sada je osvojio Marko, dok za njim slede Romana i Ana. Marija i Bojana su osvojile najmanje poena, a zbog današnjeg lošeg zadatka, u kome je osvojila malo bodova, Marija je prvi izbačeni fiinalista.

Marija Petronijević dobija vaučer sponzora, a sutra će u polufinalnoj borbi još jedan takmičar napustiti serijal. Očekuje nas zanimljiva borba, jer je bodovna razlika između finalista veoma mala.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>