Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Dah mediterana i domaći majonez uneli tenziju u VIP kuhinju!

Startuje druga emisija poslednje nedelje serijala "Prvi kuvar Srbije" u kojoj VIP ličnosti pripremaju jela i bore se za titulu najboljeg kuvara među njima.

Prvi kuvar Srbije: Dah mediterana i domaći majonez uneli tenziju u VIP kuhinju!



Žiri serijala je rešio da večeras malo zabiberi i zada težak zadatak preostalim takmičarima. Ono što će se večeras spremati u VIP kuhinji je brodet sa palentom, a za pripremu tog jela imaju 45 minuta.

Nakon tri munuta u kuhinji takmičari su sa svojim asistentima, učenicima Ugostiteljsko-turističke škole, krenuli u pripremu jela. Brodet je klasik mediteranske kuhinje. Jednostavno i brzo se priprema. Sastojci mogu biti različiti - zavisi šta ste upecali! U obzir dolaze razne vrste morske ribe, lignje, školjke. Ukusniji je kada se pravi od nekoliko vrsta ribe i uz dodatak drugih morskih životinjica.

Preostali takmičari serijala "Prvi kuar Srbije" su se trudili, koliko god da su se članovi žirija trudili da ih ometaju, da izvrše svoj zadatak na najbolji način, ali negde na sredini vremena koje je bilo predviđeno za pripremu žiri je odlučio da dodatno zakomplikuje pa je takmičerima ubacio još jedan zadatak, a to je salata od lignji koja će ići uz brodet.

Pritisak i tenzija je rasla kao i temperatura šporeta na kojima su takmičari radili, a Petar im je dodatno ubacivao "cepanice na vatru", pa su pojedini kuvari bili izuzetno nervozni.

U jednom momentu Petar je naišao na tiganj na podu koji je tu stavila Marija Petronijević, što je bilo dovoljno da Petar proglasi ozbiljnu katastrofu.

Poslednji zahtev je bio i domaći majonez koji su morali napraviti, a ostalo je samo devet minuta do isteka vremena. Nastao je opšti haos, ali je žiri bio izričit da se sve stigne na vreme jer u pravom restoranu uvek ima dodatnih zahteva.

Do isteka predviđenog vremena samo su Marija i Bojana iznele jelo na sto, ali bez majoneza, tako da je žiri krenuo da oduzima poene svim takmičarima koji nisu završili svoje jelo na vreme.

Došlo je vreme da se degustiraju jela. Žiri je išao od jednog do drugog tanjira i konstantovao da ni jedno jelo nema ukus pravog brodeta, neka jela su bila neslana, majonez nedovoljno umućen a negde ni salata od lignji nije imala ukusa.

Opšti utisak je da su takmičari pali ispit na nekim običnim stvarima.

Žiri je na kraju sabrao bodove i došli su do rezultata, ali ukupan broj poena će saopštiti u nekoj narednoj epizodi.

Bojani su rekli da joj salata nije imala dovoljno začina, a da brodet nije to što treba biti. Ana nije napravila jelo kako treba, nije iskoristila sve namirnice tako da je kod nje sve polovično. Markov majonez je bio najbolji, salata sa svim namirnicama, brodet malo suvlji, ali dobar rezultat. Marijin majonez je bio dobar, brodet je imao dobru prezentaciju, a u salati fale začini. Romanina salata je bila interesantna, ali su joj zamerili majonez preko palente dok je njen brodet jedini najbliži originalu.

Nakon svega rečenog žiri je Marka Kona proglasio kao najboljeg večeras.

Bliži se kraj serijala, ko će biti prvi kuvar Srbije saznaćemo u petak, a do tada čitajte sve o finalistima na portalu svetplus.com

Autor: S.P.
Foto: PKS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>