Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Počela finalna nedelja! Romana bila najbolja (Foto)

Prvi zadatak takmičara u završnoj nedelji je da spreme rolat od mlevenog mesa, poznatiji kao rolat Štefani. Za pripremanje imaju 45 minuta i dodatna tri minuta za nabavku namirnica u prodavnici.

Prvi kuvar Srbije: Počela finalna nedelja! Romana bila najbolja (Foto)



Žiri saopštava takmičarima Prvog kuvara Srbije da će im ubuduće u kuvanju pomagati stručni savetinici - učenici Ugostiteljsko-turističke škole, a Petar im napominje da se ponovo vraća bodovanje i pravi tabela, na osnovu i koje se će odrediti plasman kuvara, te da će im bodovi biti oduzimani ako na vreme ne budu servirali jelo ili ne budu očistili sudove i radnu površinu.



Dat je znak za početak zadatka i takmičari zajedno sa svojim pomoćnicima počinju da prave rolat. U toku zadatka žiri takmičarima zadaje još jednu dužnost, a to je da naprave krofne sa sirom, i to sve za 45 minuta. Učenici pomažu takmičarima, kako savetima, tako i seckanjem luka, spremanjem mesa za rolat, pravljenjem testa za krofne. Ana se buni kako joj Petar smeta tokom kuvanja, a on joj u jednom momentu pomaže da umesi testo. Petar primećeuje da je Romana uspostavila najbolju komunikaciju sa svojim pomoćnikom, ali misli da neće uspeti servirati svoje jelo za predviđeno vreme.

Vreme za spremanje jela je isteklo i niko od kuvara nije servirao na sto, pa Petar napominje da će biti oduzimanja bodova. Takmičari su ipak servirali jela i žiri počinje sa degustacijom. Bojani i Ani žiri govori da su im rolati nezačinjeni, a krofne, tj. u ovom obliku uštipci, nedovoljno pečeni.



Markovo jelo nije bilo kompletno jer rolat nije bio pečen, a jaje u njemu je bilo rovito i imao je lošu prezentaciju. Marija je dobila pohvale i za uštipke i za rolat, a najviše pohvala za današnja jela je dobila Romana, pa je ona i pobednik, iako žiri nije hteo da saopšti koliko je ko poena osvojio, vec će to uraditi narednih dana.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>