Region

Svet

Aco Pejović izbegava medije: Ozbiljan sam čovek, nije mi mesto među šušama

Ni kriv ni dužan, pevač Aco Pejović se našao u poprilično nezgodnoj situaciji, obzirom da je pesmu koju je kupio za svoj novi album već otpevao Šako Polumenta.

Aco Pejović izbegava medije: Ozbiljan sam čovek, nije mi mesto među šušama



Aco je kupio pesmu od grčkog kompozitora i snimio je za novi album, a onda se ista kompozicija pod imenom "Kralj" našla na Youtube-u, ali u izvođenju njegovog kolege Šaka Polumente koji do ove numere, izgleda, nije došao preko autora pesme. Ni Pejović, a ni Polumenta, pojma nisu imali da je još neko snimio pesmu koja je obojici važna. Ipak, Pejović kaže da mu ne pada na pamet da se nervira, niti da se zbog toga svađa s kolegom, jer ima sve papire za spornu pesmu.

"Ja sam kompoziciju kupio, uredno napravio ugovor sa kompozitorom i platio pesmu. Prema tome, nemam razloga za nerviranje. Da li je još neko snimio istu pesmu, niti znam, niti me zanima. Vlasnik pesme je Kirjakos Papadopulos i po svoj prilici će tužiti onoga ko neovlašćeno snimi njegovu kompoziciju. Šta će dalje biti, pojma nemam. Po svoj prilici, Grci će podneti tužbu odmah posle novogodišnjih praznika. Protiv koga, ne znam! Iskreno, meni je od te priče muka. Radim pošteno, gledam svoja posla, nikoga ne diram i bezveze mi je kad se nađem u ovakvom kontekstu bez ikakve krivice", kaže Pejović.

Može li pevač uopšte da se zaštiti od mogućnosti da još neko snimi pesmu koju je on kupio i snimio?

"Teško, ovde radi ko šta hoće, mnogi love u mutnom. Nema tu zaštite. Ali, onog momenta kad krenu da pljušte tužbe na račun onih koji bez dozvole autora snimaju njihove pesme, počeće da se uvodi red. Znam da su autori iz Grčke ovlastili nekoliko advokata u Srbiji da pojure one koji su im kradu pesme. Pojuriće ih što po privatnim linijama, što preko svojih autorskih agencija. Kako sam čuo, pojuriće sve one koji su poslednjih desetak godina radili nedozvoljeno. Kad pevači počnu po sudovima da pevaju šta su, kako i zašto radili, sigurno će se prizvati za pameti. Sudovi po Srbiji, Bosni i Crnoj Gori imaće pune ruke posla."

Da li ste čuli da je vašu pesmu snimio i jedan pevač u Hrvatskoj?

"Načuo sam nešto, ali me uopšte ne dotiče ko šta radi. To me apsolutno ne nervira. Svako ima pravo da peva šta hoće. Ponavljam da sam ja pesmu kupio regularno i za sve ostalo me baš briga. Nikoga neću da prozivam niti da se sa bilo kim po novinama svađam. Neću da budem u medijima zato što pravim frku. Mediji su preplavljeni kojekakvim ljudima za koje niko ne zna ni ko su, ni šta su. Mnogi sebe proglašavaju književnicima, manekenkama, dizajnerkama, modnim kritičarima… Danas gotovo svaka, da ne kažem šuša, može da se pojavi u medijima ako je dovoljno bezobrazna. Neka ih, želim im svu sreću, ali meni među takvima nije mesto, jer sebe ipak smatram ozbiljnim čovekom koji ozbiljno i odgovorno radi svoj posao", kaže Pejović.

Autor: B.B.
Izvor: VestiOnline

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>