Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Cakana ispala iz takmičenja, Bojana kuvar nedelje!

Došao je taj petak, dan kada su svi kuvari na iglama jer će jedan otići kući bez mogućnosti da osvoji nagradu.

Prvi kuvar Srbije: Cakana ispala iz takmičenja, Bojana kuvar nedelje!



Marko Kon, kao jučerašnji pobednik, ima mogućnost da odabere pet takmičara koji će moći nakon njega birati namirnicu koju će kuvati.

Marko je odabrao jagnjeći biftek, Cakana karfiol, Ana pileći batak sa karabatkom, Marija je odabrala suve smokve, Romana kupus i Bojana zaleđenu žutu boraniju. Uz te namirnice takmičari su dobili još jednu namirnicu sa stola i to su bile zanimljive kombinacije. Uz sve to u prodavnici su mogli da odaberu samo još tri namirnice za koje misle da će im biti potrebne za jelo koje će pripremati.

Žiri se trudio da koliko toliko pomogne takmičarima i bilo je tu dosta dobrih ideja što se pokazalo na kraju pri degustaciji kada je žiri imao malo zamerki na pripremljena jela.

Žiri prvog kuvara Srbije je bio u čudu nakon degustacije i konstantovali su da su takmičari briljirali večeras. Milica, Petar i Vesa su bili po prvi put za proteklih sedamdeset emisija zbunjeni i nikako nisu mogli da se opredele za najbolje i najgore jelo, tako da su rešili da ocenjuju tehniku pripremanja.

Po tom principu ocenjivanja najbolje jelo je Anino, a u čelendž ide Marija Petronijević, njoj će se pridružiti Cakana.

Njih dve su imale zadatak da, u roku od petnaest minuta, na lubenici izrezbare zaštitni znak emisije kašiku, viljušku, nož i krug koji objedinjuje taj izrezbareni escajg.

Obe su imale problema sa specijalnim nožićima za rezbarenje hrane, jer su veoma oštri, pa je bilo i posekotina.

Nakon isteka vremena žiri je većao o tome čija je replika bolja i odlučili su se da Marijina slika izgleda vernije originalu.

Takmičar koji u sedamdesetoj emisiji napušta takmičenje je Dragica Radosavljević Cakana dok je za pobednika nedelje odabrana Bojana Stojković.

U ponedeljak počinju finalne emisije serijala, a narednog petka biće poznato ko je najbolji kuvar domaće javne scene.

Autor: S.P.
Foto: PKS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>