Region

Svet

Bliži se VI Rakija Fest: Šansa za talentovane dizajnere da osvoje nagrade!

Da li znate da u Srbiji postoji više od 2000 proizvođača rakije koji proizvode više od 50 različitih vrsta rakija?! Da li znate da je za jedan litar ovog najpoznatijeg srpskog pića, potrebno najmanje 10 kilograma voća i nekoliko sati destilacije...?!

Bliži se VI Rakija Fest: Šansa za talentovane dizajnere da osvoje nagrade!Da li znate zašto je šljivovica prozvana kraljicom svetskih rakija? Sve ovo i  još mnogo toga, proverite lično na VI Rakija Festu koji će se održati  15. i 16. decembra 2012. godine u Belexpocentru na Novom Beogradu.

Ovaj već tradicionalni stručni sajam, profilisao se kao najznačajnija manifestacija o rakijama kod nas ali i kao jedinstveni festival, bez pravog pandama, na području cele Evrope. Učešće istaknutih svetskih stručnjaka, predavača kao i izlagača, najbolji je pokazatelj da Rakija Fest prevazilazi domaće okvire i učvršćuje poziciju rakije kao najboljeg srpskog brenda na svetu. Do sada je kroz Rakija Fest prošlo više od 50.000 posetilaca, koji su imali prilike da probaju stotine različitih ukusa kako vrhunskih rakija tako i izabranih delikatesa.

Kao i prethodnih godina, festival se održava uz podršku Turističke organizacije Beograda sa ciljem proširivanja ponude za strane turiste i pozicioniranjem Beograda kao City Break destinacije. Organizator festivala je Rakia Bar, poznati domaći franšizni koncept.

VI Rakija Fest ove godine je proširio svoje okvire organizacijom najmasovnijeg takmičenja za izbor najbolje srpske rakije koje je održano prošlog meseca. Proglašenje pobednika i dodela trofeja „Beogradski pobednik” biće upriličeno na festivalu. 

VI Rakija Fest imaće pre svega edukativni karakter koji se ogleda kroz brojne kreativne radionice i predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti proizvodnje, promocije i plasmana žestokih alkoholnih pića.

Rakija Fest, Turistička organizacija Beograda i wep portal Designed.rs vas pozivaju da se prijavite na jedinstven konkurs!

Biramo najbolje rešenje za dizajn etikete flaše dunjevače, kao zvaničnog suvenira grada Beograda za sezonu 2013.

Pravo učešća imaju svi talentovani bez obzira da li se profesionalno bave dizajnom ili iz hobija. O kvalitetu pristiglih radova odlučivaće žiri u sastavu: Radomir Vuković (grafički dizajner), Slavimir Stojanović (grafički dizajner), Slobodan Jovanović Coba (grafički dizajner), Dejan Veselinov (direktor Tob-a), Lena Nešić (dipl. fotograf)

Sve što je potrebno je da do 11. decembra pošaljete vaš dizajn na adresu: [email protected]

Pobednik će biti proglašen na VI Rakija Festu koji će se održati 15. i 16. decembra u Belexpo centru.

Dodatne smernice o dizajnu i sadržaju etikete možete naći na www.designed.rs.

Ovaj već tradicionalni događaj, profilisao se kao najznačajnija manifestacija o rakijama kod nas ali i kao jedinstveni festival, bez pravog pandama, na području cele Evrope.

Autor: S.P.
Foto: rakijafest.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>