Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Marko kuvao najbolje, Ana nominovana za izbacivanje (Foto)

Jučerašnja pobednica Bojana ponovo ima prednost da prva bira namirnicu od koje će praviti današnje jelo i ona bira pileći sitnež - nogice, glave, bubce...

Prvi kuvar Srbije: Marko kuvao najbolje, Ana nominovana za izbacivanje (Foto)



Takođe, Bojana ponovo bira kuvare koji staju u red iza nje i biraju po jednu namirnicu, a žiri im određuje da uzmu još po jednu, i to onu koja se tačno nalazi na soluispred njih na stolu.

Za današnji zadatak takmičari Prvog kuvara Srbije imaju 30 minuta, a pre toga 90 sekundi za nabavku još tri namirnice u prodavnici. Zadatak je počeo i svi su počeli da kuvaju. Izbor namirnica je različit, pa Petar smatra da će pojedini kuvari imati težak zadatak danas, kao Romana koja je dobila plavi patlidžan i smrznuto crveno voće, a Marko je dobio usoljene srdele i pileće nogice, glave, bubce…



Ana je dobila tikvice i srdele, a u prodavnici je uzela špagete, pa Petar misli da ona ima lak zadatak danas, kao i Marija koja pravi rižoto sa povrćem.

Vreme predviđeno za kuvanje je isteklo, pa takmičari serviraju svoja jela pred žiri. Romana je od "nespojivih" namirnica napravila jelo koje je ukusno, ali joj žiri zamera da je mogla napraviti jos bolju kombinaciju. Cakana je dobila pohvale što je korisitila ceo komad bifteka za spremanje, ali joj je sos od crvenog voća bio prekiseo. Marijin rižoto je takođe bio ukusam, a Petar joj je sugerisao da se pirinač uvek sprema zajedno sa ostalim namirnicama, da bi upio sokove i mirise. Anine špagete bile su preslane, jer je iskoristila sve srdele koje je dobila, a imala je i premalo sosa u špagetama. Marko je od kombinacije srdela i pileceg sitneža napravio kinesko jelo, koje je žiri pohvalio, uz malo primedbu da je trebao jos začiniti. Bojani je zamereno što biftek nije ceo spremala u komadu i sto je podloga vidljivija i veća od glavnog jela.



Posle konsultacija, žiri je doneo odluku da su srdele danas bile zajednicke i pobedniku i najslabijem kuvaru danas, pa je tako Marko proglašen za najboljeg, a Ana za najgoreg kuvara, tako da će se sutra boriti za ostanak u serijalu, a samim tim i za prolazak u finale, koje je na programu iduće nedelje.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>