Svet

Region

Ni Grčka ne ide na Eurosong

Nakon Portugalije i Poljske, koje zbog ekonomske krize neće učestvovati na "Pesmi Evrovizije" u maju u Švedskoj, svoje učešće su otkazale i večiti favorit Grčka, kao i Slovačka.

Ni Grčka ne ide na Eurosong



Grci, kojima se svake godine daju velike šanse za pobedu, kažu da su zbog teške finansijske situacije u zemlji odlučili da se ne takmiče u Malmeu.

"Nije samo problem što nemamo 120.000 evra koliko bi morali da platimo za učešće i televizijska prava, već smatramo da bi bilo veoma nemoralno da usred najveće krize u istoriji Grčke, učestvujemo na Evrosongu", saopštili su čelnici grčke državne televizije.
Odustajanje Slovačke je očekivano, budući da su predstavnici ove zemlje godinama slabo prolazili na takmičenju a i gledanost je bila sve manja.

Takođe, uveliko se priča da će od puta u Malme odustati i Slovenija i Crna Gora, a Kipar, koji je takođe "viđen" kao zemlja koja će sigurno pauzirati zbog besparice, ipak je sinoć potvrdio svoje učešće.

Iako je supervizor "Evrosonga" Jon Ola Sand nedavno izjavio da ne očekuje da će ekonomska kriza ozbiljnije uticati na takmičenje, izgleda da je situacija ipak malo drugačija. Ukoliko se trend otkaza nastavi, "Pesma Evrovizije" će biti ozbiljno okrnjena, a britanski "Gardijan" je već počeo sa analizom da li je ovo početak kraja popularnog takmičenja. Sa druge strane, Englezi ne kriju svoje zadovoljstvo zbog serije odustajanja jer smatraju da se na taj način povećavaju njihove šanse za pobedu!

Što se Srbije tiče, mi ćemo sigurno učestvovati, a naš predstavnik će biti izabran na festivalu "Beosong" koji će biti održan u martu 2013.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf, Guardian.co.uk, Esctoday.com
Foto: Eurovison.tv

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>