Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Bojana danas najgora! Romanino jelo pobedničko (Foto)

Jučerašnja pobednica Bojana kao nagradu dobija mogućnost da prva bira namirnicu za svoje danšnje jelo i uzima bele bubrege.

Prvi kuvar Srbije: Bojana danas najgora! Romanino jelo pobedničko (Foto)



Bojana bira kuvare koji staju u red iza nje i takođe biraju namirnice. Žiri određuje parove i svaki član para dobija i namirnicu drugog člana para, pa kao i juče, svi počinju kuvanje sa dve namirnice. U prodavnici im je dozvoljeno da uzmu još tri namirnice za današnje kuvanje od 30 minuta.

Žiri daje znak i svi takmičari Prvog kuvara Srbije kreću u izvršenje zadatka. Marko i Cakana prave pljeskavice, mada im Milica i Petar savetuju da to ne rade, jer mleveno juneće meso koje su dobili nije dovoljno masno za pljeskavice. Za pljeskavice i bele bubrege sa kupus salatom, Veca je rekao da spadaju u pravi kafanski meni. Petar napominje takmičarima da sudovi na kraju kuvanja moraju biti čisti, a Milica da se lignje nikada ne rasecaju kada se pune, jer već sadrže prirodan otvor kroz koji se ubacuje punjenje.



Vreme za današnji zadatak je isteklo i kuvari serviraju svoja jela na sto. Romana je prvi put spremala bele bubrege i dobila pohvale žirija. Cakanina pljeskavica se raspala, jer je u meso stavila namirnice koje se inače ne stavljaju. Marija je napravila greške jer je rasecala lignje i punila ih, a zatim ih uvaljala u brašno i pržila, što se nikada ne radi. Anin rižoto sa lignjama je bio suv, Markove pljeskavice su se raspadale, a bele bubrege koje je spremala Bojana žiri nije ni probao, jer nisu bili dovoljno prženi.

Žiri je doneo jednoglasnu odluku da su beli bubrezi danas odredili najboljeg, ali i najgoreg kuvara, pa je Romana proglašena za najbolju danas, a jučerasnja pobednica Bojana za najslabijeg takmičara danas.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>