Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Bojana opet najbolja, a Cakana najgora

Počinje još jedna nedelja emisije Prvi kuvar Srbije. Ulazimo u četrnaestu nedelju takmičenja i videćemo ko će večeras biti dobar, a ko loš. Za početak je Romana, kao prošlonedeljna pobednica dobila zadatak da odabere pet takmičara i da odabere namirnicu uz pomoć koje će danas da kuva.

Prvi kuvar Srbije: Bojana opet najbolja, a Cakana najgora



Romana je odabrala Bojanu, Marka, Cakanu, Mariju i Anu, a oni su odabrali sami namirnicu koju će spremati. Nakon odabira namirnica Romana je morala odabrati i nekoga sa kime će kuvati, zatim je žiri pitao Bojanu sa kime bi kuvala, a ona je odabrala Anu, dok je Cakana odabrala Mariju, međutim, caka je u tome da su odabirom partnera za kuvanje ustvari sa njime menjali tanjire i namirnice tako da će svako spremati ono što nije odabrao. To je bila mala igra žirija takmičenja "Prvi kuvar Srbije"

Još jedna novina je da kada istekne vreme za pripremu jela svi takmičari pored spremljenog jela moraju iza sebe sve ostaviti čisto, nema naknadnog vremena za to.

Manje od dva minuta su takmičari imali za kupovinu, a zatim i 45 minuta za pripremu svog jela.

Takmičari su se trudili da na vreme stignu da pripreme svoja jela, žiri se šetao i savetovao ih kako na najbolji način da to jelo naprave. Nakon isteka vremena došlo je vreme za ocenjivanje. Žiri je zaključio da za toliko vremena, koliko već takmičari svakodnevno kuvaju, nisu dovoljno znanja ni usvojili ni primenili.

Kao najbolje jelo i najboljeg kuvara za ovu emisiju odabrana je Bojana dok je najgore jelo pripremila Cakana.

Autor: S.P.
Foto: PKS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>