Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Romanina pita najbolja, Bojana protestvovala! (Foto)

Kuvari ponovo imaju zadatak da spreme jelo koje vide na ekranu, a to je francuska pita od luka. Za spremanje imaju 45 minuta, kao i tri minuta za nabavku luka i svih ostalih namirnica koje im trebaju za današnje kuvanje.

Prvi kuvar Srbije: Romanina pita najbolja, Bojana protestvovala! (Foto)



Svi takmičari su odmah uzeli luk, a samim tim i ispraznili prodavnicu. Petar im priča o tehnikama rada, mada ih mnogo zbunjuje svojim pitanjima i savetima. Svi kuvari seku luk na kriške da bi ga pohovali, pošto su na slici videli da pita sadrži i sloj pohovanog luka.

Vreme za spremanje pite je isteklo, pa takmičari serviraju svoja jela na tanjir, a Ana je imala mali peh pošto joj se pita zalepila za posudu, međutim, ipak je uspela da je prebaci na tanjir i servira. Žiri odlučuje da i danas ocenjuje samo ukus i to vezanih očiju, pa pozivaju Anu da im pomogne u vezivanju poveza i degustiranju jela.



Nakon prvog jela, žiri se složio da luk nije pečen, da su prevelike kriške, da pita nije začinjena i Petar pogađa da je to Marijino jelo. Drugo jelo im je ukusnije, mada ima previše prezli i članovi žirija misle da je jelo Dinčino. Sledeće jelo je ukusnije od prethodnog, osetili su ukus vlašca i zaključuju da je Bojanino. Najukusnija pita koju su probali do sada bila je četvrta po redu, dobro začinjeno meso i svi pogađaju da je u pitanju Romana. Peto jelo bilo je Anino, a šesto Markovo, koje su ujedno pohvalili i Petar i Veca. Milica je dobila zalogaj sa nepečenim lukom, pa baš i nije pohvalila pitu. Sedmo jelo koje su ocenjivali takođe je sadržalo vlašca, pa je Petar rekao da je Cakanino.



Nakon isprobanih pita, žiri je pozvao prvih četvoro kuvara čije je pite probao, i to da bi saopštio da je Romana danas najbolje spremila zadato jelo, ali i da bi između Marije, Dinče i Bojane izabrao današnji najslabiji zadatak.

Ana je dobila pohvale za oblik i tehniku rada, a Marijina pita je proglašena za najgori zadatak. Bojana je u znak protesta, jer joj je žiri rekao da joj je jelo prvo ukusno, a zatim i neukusno, sela na pod i nije htela da ustane, ali se kasnije ipak uz smeh podigla i otišla da jede svoju ukusnu pitu.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>