Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Slatko pile u vinu saplelo Mariju Petronijević!

Bliži se kraj prvog serijala takmičenja u kojem poznate ličnosti kroz zadatke iskazuju svoje kulinarsko umeće.

Prvi kuvar Srbije: Slatko pile u vinu saplelo Mariju Petronijević!



U večerašnjoj 62. epizodi takmičari su dobili zadatak da pripreme klasično francusko jelo, a to je pile u vinu. Takmičari su na monitoru pogledali kako to jelo izgleda i dobili su vreme od 45 minuta za pripremu.

Kako je ovo jelo poprilično teško za spremiti, a bilo je i dosta nedoumica oko same pripreme. Takmičari nisu znali koji deo pileta ide u ovo jelo, koje vino i koji začini. Ipak nakon isteka zadatog vremena svi su manje više pripremili svoje pijano pile.

Žiri je i večeras rešio da se prepusti na milost i nemilost takmičara. Jela su probali vezanih očiju kako bi ocenili samo miris i ukus.

Prvo jelo koje su probali je bilo mnogo slatko i da fali nota vina. I drugo jelo je bilo previše slatko za ukus žirija. Treće jelo nije bilo slatko, ali je daleko od traženog. Četvrto jelo je bila misterija za Petra jer nije mogao da tačno prepozna čije je, ali su prepoznali da je jelo puno pečuraka pa su zaključili da je Bojanino. Peto jelo takođe slatko, a meso tvrđe nego što bi trebalo. Žiri je već bio u problemu jer sve što su osećali je šećer pa ostale namirnice nisu došle do izražaja. Šesto jelo je bilo slatko, lepljivo i gusto pa je Petar zaključio da je to Marijino jelo. Sedmo jelo koje je žiri probao  je takođe bilo preslatko i žiri je od svega najviše želeo da pije vodu jer su sva jela bila preslatka.

Došlo je vreme da žiri proglasi tri najslađa to jest najgora jela, a to su prvo, drugo i šesto. Najgore, a u ovom slučaju najslađe jelo je šesto koje je napravila Marija Petronijević.

Autor: S.P.
Foto: PKS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>