Ostalo

Smeno

Čisto zlato: Najskuplja novogodišnja jelka na svetu (Video)

Za one koji žele da daju poseban sjaj novogodišnjim i božićnim praznicima, jedna draguljarnica u Tokiju ima pravu stvar, ako imate u slamarici 4,2 miliona dolara.

Čisto zlato: Najskuplja novogodišnja jelka na svetu (Video)U pitanju je jelka ukrašena Diznijevim junacima poput Mikija Mausa, Zvončice i Pepeljuge. Napravljena je od 40 kilograma čistog zlata. Visoka je oko 2,4 metra i ima 1,2 metra u prečniku.

Okačeni trakama od zlatnih listića, ukrasi na njoj su zlatne siluete 50 najpopularnijih Diznijevih junaka. Raskošna jelka, na čijoj je izradi dva puna meseca radilo 10 majstora, košta 350 miliona jena ili 4,2 miliona dolara.

"Ovo je odlična investicija, imajući u vidu da trenutno zlato dostiže cenu od 4.400 jena za gram", kazao je za Rojters Tomoko Išibaši, predstavnik marketinške službe juvelirnice "Tanaka" koja se nalazi u elitnom kvartu Ginza u Tokiju.

Mušterijama sa plićim džepom juvelirnica nudi manju verziju jelke, visoku 25 centimetara i sa samo 20 Diznijevih figurinica, po ceni od dva miliona jena (240.000 dolara).

"Još niko nije ponudio novac za veliku jelku, ali je zato već nekoliko manjih našlo kupca", otkrio je Išibaši.Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>