Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Geto Volovani! Kon najbolji, ispala Suzana Mančić!

Vreme je da počne Prvi kuvar Srbije, a večeras će još jedan kuvar napustiti takmičenje, pre nego što saznamo ko je najbolji, a ko najgori sledi zadatak.

Prvi kuvar Srbije: Geto Volovani! Kon najbolji, ispala Suzana Mančić!



Žiri je za početak pozdravio takmičare. Zadatak koji takmičari imaju je da pripreme volovane. Njih možete naći u pekarama, a žiri je objasnio onima koji nisu znali, što je bila većina.

Na takmičarima je da sami naprave svoje volovane, ali po određenoj recepturi. Sami će birati i punjenje za svoje volovane. U prodavnici, za koju takmičari imaju samo dva minuta, nalazi se i smrznuto lisnato testo, koje će im biti potrebno za ovo jelo.

Nakon dva minuta u šopingu usledilo je još 40 minuta za pripremanje volovana, a jedina smernica koju su takmičari dobili od Petra je da svi moraju napraviti tri volovana, slična ili različita.

Volovani takmičarima nisu pravili problem, testo im je baš išlo, međutim, žiri je svakom volovanu našao manu, neki su zbrzani, neki hladni, a trebalo bi da su topli dok su neki bili nakrivljeni ili različite visine.

Žiri je, nakon degustacije pozvao Romanu, Anu i Marka kako bi im saopštio da su oni osvojili najviše bodova protekle nedelje, a najviše među njima ipak Marko Kon koji je, kao najbolji dobio svoje nagrade.

Suzana Mančić, Milan Dinčić i Marija Petronijević su sa najmanje osvojenih poena u čelendžu. Valdorf salata je njihov zadatak, ali svo troje mogu odabrati partnera sa kojim će praviti salatu.

Nakon pet minuta, koliko su takmičari imali vremena za pravljenje salate žiri je probao, konsultovao se i doneli odluku da je Suzana Mančić ta koja napušta dalje takmičenje.

Autor: S.P.
Foto: PKS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>