Svet

Region

Princ Vilijam uručuje nagradu Novaku Đokoviću

Princ Vilijam uručiće najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nagradu Centrepoint premijer za doprinos životima mladih širom sveta.

Princ Vilijam uručuje nagradu Novaku ĐokovićuSvečanost će biti održana 8. decembra u londonskom Rojal Albert holu. Fondacija Novak Đoković prikupila je 1.4 miliona dolara za obrazovanje dece na prvoj humanitarnoj večeri u Njujorku u septembru ove godine.

Nedelju dana kasnije Novak je posetio vrtić "Ispod lipa" u Lešnici, sa ciljem da podigne svest o značaju ulaganja u razvoj i učenje u ranom detinjstvu. U oktobru je sa svojim sponzorom, kompanijom UNIQLO, pokrenuo program "Odeća za osmeh" koji ima za cilj da obezbedi deci svih uzrasta šansu za bolju budućnost.

Osnovan je fond od 10 miliona dolara, za pomoć deci širom sveta.

"Ovo je jedna od najvećih nagrada koju sam ikada dobio, jer prepoznaje doprinos moje Fondacije poboljšanju života mladih ljudi širom sveta. Centrepoint je humanitarna organizacija posvećena rešavanju problema mladih beskućnika i velika mi je čast što ću primiti ovu nagradu od pokrovitelja dobrotvorne ustanove, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Vojvode od Kembridža," rekao je ambasador Unicefa, Đoković.

Dolazak na svečanost u Albert hol potvrdili su teniski velikani Džon Mekinro, Bjorn Borg, Boris Beker, Ivan Lendl i Kris Evert.

Mekinro će igrati u dublu, a Lendl, Borg, Beker i Evert će svojim prisustvom podržati manifestaciju. Goran Ivanišević i Tim Henman će odigrati egzibicioni meč, reprizu polufinala Vimbldona iz 2001.

Organizacija Centrepoint je osnovana 1969. godine. Do sada je pomoć dobilo više od 75.000 mladih beskućnika. Ova dobrotvorna organizacija se trudi da obezbedi mladima izmedju 16-25 godina mesto za stanovanje, zdravstvenu zaštitu i sticanje znanja i veština.

Princ Vilijam je 2009. godine prenoćio na ulici sa direktorom Centrepointa Seijem Obakinom, kako bi produbio razumevanje problema mladih Britanaca koji završe na ulici.

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>