Region

Svet

Region

Bojana Maljević: Sa Biljanom nismo mogli da se dogovorimo oko Otvorenih vrata

Producentska kuća "Monte Rojal" sa Bojanom Maljević na čelu oglasila se saopštenjem u kome su obrazložili prekid saradnje da dramaturgom Biljanom Srbljanović oko nastavka serije "Otvorena vrata".

Bojana Maljević: Sa Biljanom nismo mogli da se dogovorimo oko Otvorenih vrata- Doprinos Biljane Srbljanović i Miloša Radovića uspehu serije „Otvorena vrata“ svakako je veliki, Biljana je pisala 12, a Miloš režirao 18 epizoda, od ukupno 34. Ostale epizode pisalo je još 12 pisaca i režiralo šest reditelja, koji su radili samostalno. Svi autori preneli su sva prava na producenta, kako je i običaj u poslu. Miloš i Biljana napisali su divan koncept nastavka za novih 16 epizoda kroz karakterizaciju likova. Postignut je dogovor oko honorara i ostalih uslova koje su tražili. Međutim, nismo se usaglasili oko dinamike posla (pisanja scenarija), kao i oko nekih neophodnih procesa u svakoj produkciji (pisanje sinopsisa i sl.), dakle - nismo postigli dogovor oko toga kako taj kreativni tim treba da funkcioniše da bi se serija realizovala na vreme. A odgovornost posla je uvek na producentima, u ovom slučaju TV “Prva” i “Monte Rojal pikčers” - stoji u saopštenju.

- Pošto su odlučili da ne pišu scenarije, potpisali smo novi ugovor na osnovu kog će biti potpisani na špici kao kreatori serije „Otvorena vrata“, a za svih 16 planiranih epizoda već su dobili svoje honorare u celosti. Produkciji je žao što je njihova odluka bila ovakva. Za njih dvoje vrata će uvek biti otvorena ako se predomisle. Do tada smo dali šansu nekim starim autorima (Puzić, Lekić, Lalić, Skerlić…), ali i mnogim novim već potvrđenim mladim piscima - koji zaslužuju šansu isto kao i mlada Biljana ’94. Njih ćemo ovih dana posebno najaviti.

Dramaturg cele serije je iskusni „doktor za tekst“ Vladimir Andrić. Reditelj osam epizoda biće Radivoje - Raša Andrić, a priključiće mu se drugi, takođe odlični reditelji. Glavna glumačka ekipa ostala je ista: Trivalić, Diklić, Gutović, Đuričko, Cvijanović, Maljević i Sofija Jović, uz „pojačanja“ koja će sigurno iznenaditi i obradovati publiku - navodi se u saopštenju.

Autor: S.P.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>