Ostalo

Sme�no

Majkrosoft gasi Mesendžer, 100 miliona korisnika se seli na Skajp!

Kako prenosi TNW, Skajp trenutno broji oko 280 miliona aktivnih korisnika na mesečnoj bazi, a čak 100 miliona više od kako ga je Majkrosoft kupio za 8,5 milijardi dolara.

Majkrosoft gasi Mesendžer, 100 miliona korisnika se seli na Skajp!



Osim toga, Skajp će sada dobiti novih 100 miliona korisnika, koliko trenutno ima Mesendžer, pa će u idealnim uslovima ako se svi oni prebace na Skajp, ta kompanija porasti za čak 36 odsto.

Naravno, sve je to veliki plan koji se dugo kuva u Majkrosoftu od kada je bacio oko na Skajp, jedan od najjačih komunikacionih servisa. Mesendžer je još u 2011. imao 300 miliona aktivnih korisnika, ali taj broj je za kratko vreme pao na 100, pa je tako bilo za očekivati da će gigant iz Redmonda reagovati.

Skajp, koji osim što nudi video i audio pozive, te razmenu multimedijalnog sadržaja, integrisan je i kao video-servis na Fejsbuku, koji je jednim svojim delom u vlasništvu Majkrosofta.

Naravno, Skajp više nije samo VoIP servis već je glavni alat za komunikaciju koji Majkrosoft želi da ugradi u svaki svoj uređaj, pa zbog toga tako duboka integracija u Vindouz Fon 8 uređaje nije nikakvo iznenađenje.

Prebacivanje će biti bezbolno za sve korisnike Mesendžera: sve što treba da urade jeste da nadograde Skajp na najnoviju verziju i da se prijave sa svojim .Net nalogom. Svi kontakti će se automatski prebaciti.

Kako biste mogli da prepoznate koji su korisnici na listi kontakta sa Skajpa, koji s Fejsa, a koji s Mesendžera, pokazaće vam potpis ispod samog korisnika.

Autor: S.P.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>