Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Nova pravila žirija! Suzana poslednja na tabeli (Foto)

Dvanaesta nedelja serijala "Prvi kuvar Srbije" počinje i novim pravilima: više ne važi bedž (na Markovu veliku žalost) i od ove nedelje uvodi se ocenjivanje kuvara i to četiri parametra: higijena, tehnika, prezentacija i ukus.

Prvi kuvar Srbije: Nova pravila žirija! Suzana poslednja na tabeli (Foto)



Svaki takmičar maksimalno može osvojiti 120 bodova u toku jednog zadatka (po 40 od svakog člana žirija) i svi bodovi u toku nedelje se sabiraju. Ko bude imao najmanje bodova posle sabiranja u petak, biće nominovan za izbacivanje, a drugog nominovanog biraju sami kuvari.



Današnji zadatak kuvara je da spreme prepelicu, i za to imaju 45 minuta. Neki kuvari prvi put vide prepelicu i nisu znali da je tako sitna. Posle nabavke namirnica, kuvari kreću u izvršenje svog ptičijeg zadatka. Petar im napominje da meso mora biti očišćeno od kostiju, osim ako se sprema batak. Takođe im savetuje da pune meso i bardiraju ga, i to posle primedbi takmičara kako malo mesa ostane kada se skine sa kostiju. U toku spremanja jela, žiri već ocenjuje higijenu i tehniku kuvara, a posle serviranih jela na sto ispred njih, kreće u ocenjivanje prezentacije i ukusa.

Posle pregledanih jela i degustacije istih, žiri je sabrao sve bodove i saopštio imena četiri kuvara sa najviše bodova, pa je tako Dinča zauzeo četvrto mesto, Marko treće, Marija drugo, a najviše bodova prvog dana ocenjivanja osvojila je Bojana, za čije je jelo žiri rekao da jedino ima ukus prepelice.



Najmanje bodova danas je osvojila Suzana, stoga kreće u dalje takmičenje sa poslednjeg mesta na tabeli.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>