Region

Svet

Aca Lukas glavni glumac u Breginom prvom filmu

Goran Bregović je završio scenario za svoj prvenac, mjuzikl "Karmen sa sretnim završetkom" sa kojim bi se trebao predstaviti na SFF 16. augusta naredne godine.

Aca Lukas glavni glumac u Breginom prvom filmu



Ulogu glavnog lika u filmu, kako sada stvari stoje, treba da igra Aca Lukas. Goran će rediteljsku ulogu poveriti jednom od bh. reditelja, a  u pregovorima je sa Danisom Tanovićem, Ademirom Kenovićem i Ahmedom Imamovićem.

Prema secenariju, radnja se dešava u Sarajevu. Film je po strukturi zamišljen kao "lažni dokumentarac" koji se po prirodi priče seli u pozorište i postaje opera. Jezik na kojem se govori u filmu je "sarajevski" i nemački.

Muzika u filmu je nova i nema nikakve veze sa operom "Karmen" Žorža Bisea, nego je pisana u maniru nove romske muzike kakva se svira među Romima danas u Evropi.

Glumica koja igra Kleopatru (najverovatnije Gordana Karanović), koja je zvezda svog TV shoua "Subota je nebo se otvara", u kojem proriče sudbinu na telefonski poziv. Filmski delovi će biti snimani filmskom kamerom 35 mm i projektovani u sinemascopu, a dokumentarni, u digitalnom u maniru amaterskog snimka, uvek u jednom, subjektivnom kadru, bez rezova sa datumom i vremenom, u uskom formatu.

Autor: S.P.
Izvor: Stars

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>