Region

Svet

Prvi Kuvar Srbije: Bojan Marović nakon 55 emisija ispao iz takmičenja

Petak za kuvare u VIP kuhinji znači da će se oprostiti od još jednog takmičara, a žiri će biti taj koji će odlučiti ko od sledeće emisije više neće kuvati.

Prvi Kuvar Srbije: Bojan Marović nakon 55 emisija ispao iz takmičenja



Današnji zadatak takmičara je dvostruk, da za 45 minuta pripreme mađarsko jelo, a paralelni zadatak je da ispeku paprike koje se nalaze na njihovom stolu.

Milica je na početku rekla par reči o mađarskoj kuhinji i tako pripremila VIP kuvare za njihove zadatke. Od takmičara se traži da pripreme jedno pravo temperampentno jelo što znači jako i bučno kao što su Mađari kao narod.

Nakon tri minuta u prodavnici startovalo je i vreme za kuvanje. Petar je prokomentarisao da takmičari nisu uzeli dosta namirnica koje karakterišu jelo naših severnih komšija.

Žiri je krenuo među takmičare kako bi videli šta je ko odabrao za pripremu. Gulaš, sataraž, paprikaš, perkelt, čipetke su jela koja je većina takmičara pripremalo.

Za razliku od predhodnih emisija žiri je svesrdno savetovao i pomagao, a nekim takmičarima svojim različitim savetima su samo odmagali.

Došlo je vreme da žiri redom proba jela takmičara, a uz određene komentare svako jelo je imalo neki propust, ali je bilo dosta originalnih ideja i načina serviranja poput Dinčinog koji je svoje jelo servirao u kotliću.

Žiri je nakon degustacije pozvao Romanu i Mariju kako bi ih pohvalio. Romanin gulaš je dobio najviše pohvala. Marija je takođe dobila pohvale za svoje jelo tako da je proglašena za najboljeg kuvara nedelje.

U današnjem čelendžu bili su Bojan Marović i Dragica Radosavljević Cakana, a njihov zadatak je da kažu koja to dva takmičara bi trebalo da se nađu pored njih tako da su oni odabrali Suzanu Mančić i Milana Dinčića, a zadatak njih četvoro je da očiste papriku koju su spremali uz glavno jelo.

Najmanje očišćenih paprika, samo 58 grama, je imao Bojan Marović, tako da on napušta takmičenje "Prvi kuvar Srbije".

Još malo kuvara, njih osam, i još malo vremena je ostalo do kraja ovog takmičenja, ko će biti prvi kuvar Srbije saznaćemo za par nedelja.

Autor: S.P.
Foto: PKS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>