Region

Svet

Sahranjena ubijena manekenka Vladislava Červenko (Foto)

Vladislava Červenko (25), koju je na brutalan način usmrtio dečko Darijan Musić (25), sahranjena je danas u 13.30 časova na Gradskom groblju u Novom Sadu. Od preminule devojke oprostili su se članovi porodice i brojni prijatelji.

Sahranjena ubijena manekenka Vladislava Červenko (Foto)



Nesrećno stradala manekenka je otišla na počinak, ostavivši u suzama roditelje, sestre i brata, te rodbinu i prijatelje koji su je neizmerno voleli i i dalje poricali da njihove Dade više nema.

Kapela gradskog groblja bila je ispunjena belim cvećem kojim je pokriven grob u koji je položeno Vladislavino telo.



"Jako sam tužna zbog svega. Još uvek ne mogu da verujem šta nam se dogodilo. Više nego strašno. Tog monstruma treba mučiti, kao što je i on mučio našu lepoticu. Imao je hrabrosti da je krvnički tuče, a nije imao hrabrosti da na sebe digne ruku… Nemam snage više ništa da pričam", brišući suze s lica kaže jedna od Vladislavinih drugarica napominjući da, koliko god se ona trudila, pokojna devojka nikada nije imala normalan život.

Pošto nije mogla da prihvati smrt sestre, Tanji Červenko je u jednom momentu pozlilo, te je došla Hitna pomoć kako bi pomogla izbezumljenoj sestri koju su izveli napolje. Ostala je tišina i tuga za Vladislavom.



Sahrani je prisustvovala i majka Darijana Musića, osumnjičenog za ubistvo manekenke, Borka Musić, koja je molila da joj se dozvoli da dođe na poslednji ispraćaj.

"Ništa ona nije kriva. Nemojte je, molim vas, dirati", rekla je prijateljica Vladislavine majke.
 
Porodica je bila u suzama, a drugarice su odmahujući glavama govorile kako i dalje ne mogu da veruju da Vladislave više nema. Na groblju je pozlilo i mlađoj sestri, te su morali da je umivaju vodom.

Nakon opela, kola s belim kovčegom krenula su prema počivalištu novosadske lepotice. Zvuk koji se prolamao dok je zemlja padala na drveni kovčeg ledio je krv u žilama.



Musić je priveden danas u 11 časova na saslušanje kod Istražnog sudije Miroslava Alimpića. Iako je policiji priznao ubistvo i do detalja opisao zločin, Musić nije izneo odbranu pred sudijom.



U sud je došao vezanih ruku s lisicama na leđima, u pratnji šest naoružanih stražara. Kratko po ulasku u sudnicu, izašao je iz prostorije sa advokatom Vladimirom Đuričićem radi konsultacija. Musiću su potom stražari prislonili glavu o zid i u hodniku je sačekao 15 minuta da ga sudija ponovo pozove. Saslušanje je trajalo 40 minuta, a advokat kaže da Musić nije izneo odbranu.

"Moj klijent nije u psihičkom stanju da iznese svoju odbranu. Ja ću ga zastupati i dalje", kaže Đuričić.

Zaposleni u sudu su znatiželjno zavirivali u zatvoreni hodnik i odmahivali glavom zbog broja stražara koji su čuvali Musića.
 
Autor: B.B.
Izvor/Foto: Blic, Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>