Region

Svet

Region

Beograd dobija još jedan multipleks 2014.

Distributerska kuća "Tuck" ove godine slavi 20 godina postojanja, a u eri kada vlada piraterija i bioskopske sale se jedva pune, direktor Vladan Sretenović kaže da posete rastu i da je bioskop i dalje "najjeftinija zabava".

Beograd dobija još jedan multipleks 2014.



"Industrija jeftine zabave kao što je bioskop funkcioniše malo drugačije u odnosu na krizu. Zanimljivo je da, ako uzmemo 2008. godinu kao reper, poseta ima stopu rasta od 15 do 22 odsto, što je iznenađujuće pozitivan rezultat. Bioskopska karta je i dalje najjeftinija zabava koju možete da priuštite porodici, u odnosu na izlaske, pozorište ili koncerte."

Da li postoje filmovi za koje se unapred pretpostavlja da će biti gledani? Šta je za naše uslove gledan film?

"Naravno, tačno se zna šta će dobro proći u toku jedne godine. Distributer dobija raspored filmova 12-18 meseci unapred i prema tome planira start filma, marketinške aktivnosti i projektovanu gledanost. Za naše uslove, solidno je gledan svaki film koji premaši 60.000 gledalaca, dok su podaci iznad 150.000 gledalaca fascinantni za tržište Srbije i Crne Gore", izjavio je direktor "Tuck"-a u intervjuu za Mondo.

Na pitanje da li će u Srbiji uskoro biti otvoreni novi bioskopi, Sretenović otkriva:

"U Srbiji se u poslednjih četiri godine otvorilo više od 22 bioskopske sale, što je veoma zavidan broj. Prvi veći projekat dolazi već 2014, a to je najveći Multipleks u ovom delu Evrope u novom "Delta World" šoping molu koji će otvoriti hrvatsko-nemačka grupa Blitz-Cinestar. Ovaj bioskop će krasiti i Imax projekcije što će biti apsolutni hit u ovom delu Evrope".

Izgradnja "Delta World" centra planirana je za 2014. godinu, a Multipleks bi trebalo da ponudi 18 ekrana i ukupan kapacitet od 3.300 gledalaca.

Autor: B.B.
Izvor: Mondo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>