Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Jubilarna emisija poštedela takmičare! Marko najbolji (Foto)

Došao je i petak, dan kada će neko od kuvara biti napustiti takmičenje. Dinča kao jučerašnji nominovani kuvar ima dodatni zadatak da pomogne kuvarima i izađe u susret njihovim željama. Pored toga, moraće da uradi i zadatak koji imaju svi kuvari, a to je da danas naprave jelo od junećeg jezika.

Prvi kuvar Srbije: Jubilarna emisija poštedela takmičare! Marko najbolji (Foto)



Petar im priča koja sve jela se mogu praviti od jezika, koji se smatra za delikates, pa tako Italijani od njega prave supu, a Japanci ga spremaju na roštilju. Veca priča kuvarima o kvalitetu mesa jezika koji se, pored bifteka, smatra za najkvalitetnije goveđe meso. Nemanja se juče povredio i danas neće učestvovati u takmičenju. Kuvari imaju 45 minuta za kuvanje i Dinču koji će im pomagati. Posle nabavke namirnica, dat je znak za spremanje jezika. Kuvari danas štede Dinču, međutim Suzana je bila jedina koja je zatražila da joj iseče šargarepu i Romana da joj opere blender.



Vreme za spremanje je isteklo i žri kreće sa isprobavanjem jela koja su postavljena na veliki sto. Posle degustacije svih jela, žiri je konstatovao da su takmičari spremili jela u kojima je jezik bio tvrd, a neki poput Cakane su servirali toplo jelo i hladan prilog, dok je Romana stavila previše rukole na tanjir.

Jednoglasna odluka žirija bila je da je Marko spremio danas najmekše meso i pozvao je ostale kuvare da probaju Konovo jelo. On ima zadatak da odredi troje kuvara za koje smatra da su spremili najgore jelo. Nakon degustacije jela ostaih kuvara, Marko se odlučuje da su to Cakana, Dinča i Romana.



Žiri bira Cakanu za nominaciju, pa će ona zajedno sa još četvoro nominovanih imati zadatak da napravi 300 grama šopske salate, a kuvar čija salata bude najviše odstupala od zadate težine biće izbačen iz daljeg takmičenja. Posle merenja svih salata, žiri je izmerio da je Dinča napravio mnogo više od 300 grama, pa je on izbačeni kuvar.

S obzirom na to da je danas 50. jubilarna emisija, žiri odlučuje da danas niko ne napušta takmičenje, ali Dinča ipak dobija vaučer sponzora, kao da je izbačen. Marko Kon se ove nedelje pokazao kao najbolji kuvar, pa dobija nagrade sponzora, ali se najviše obradovao šerpi. Šta će se dalje dešavati u serijalu "Prvi kuvar Srbije", videćemo iduće nedelje.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>