Region

Svet

Zorica Marković sprečila oduzimanje dece siromašnim roditeljima (Foto)

Zorica Marković sprečila je da socijalni radnici oduzmu decu Maji Damnjanović i Srđanu Popoviću sa Uba, koji su silom prilika ostali sa tri sina na ulici.

Zorica Marković sprečila oduzimanje dece siromašnim roditeljima (Foto)



Pevačica je do daljeg preuzela na sebe brigu o majci i ocu jednogodišnjih blizanaca Strahinje i Vasilija i tromesečnog Mirka i zarekla se da će im obezbediti krov nad glavom. Ni u domu Srđanove majke za njih nije bilo mesta jer, pored njega, Danijela Popović ima još osmoro dece.

"Duša me zabolela kad sam igrom slučaja čula potresnu priču ove mlade žene. Išla je sa svojim čovekom trbuhom za kruhom na Crnogorsko primorje, gde su zajedno radili dok umalo nisu nastradali u požaru. Kao lavica sam se zauzela da joj pomognem jer, jadna, nema nikog na koga bi mogla da se osloni! Srđan je oboleo od šećerne bolesti i teško se snalazi za lekove, jer žive na rubu egzistencije", priča Zorica i dodaje:

"Maja je ostala na ulici s njim i troje male dece. Prihvatila ju je poznanica njenog pokojnog oca u naselju Takovo, koja takođe, sa sinom i bakom koju neguje u zamenu za smeštaj, živi u teškim uslovima. Nedavno su socijalni radnici došli da uzmu Majinu decu".



"Morala sam da garantujem da ću ja obezbediti uslove u kojima će da prezimi sa svojom decom, inače bi ih odveli u dom. Nadam se da ću do proleća pronaći još ljudi dobre volje koji će im pomoći, pa da kupimo i neku kućicu u kojoj će stanovati", zaključila je pevačica.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>