Region

Svet

Alen Ademović: Žene su me volele, sačuvaj Bože

Alen Ademović sa svoje dvadeset tri godine iza sebe već ima šest godina uspešne karijere. Pohađao je frizersku srednju školu, a danas je praktično desna ruka Gorana Bregovića.  Kaže da ga žene vole i kao frizera i kao muzičara.

Alen Ademović: Žene su me volele, sačuvaj Bože



Član "Orkestra za svadbe i sahrane" postao je slučajno. "To je bilo pre šest godina, kada sam počeo sa Bregom, ali moja mama Jasmina piše tekstove i tata Ninoslav komponuje, te sam uz muziku odrastao.

Kada je Ogi Radivojević otišao iz Bregine grupe, tata me je pozvao i pitao: 'Sine, hoćeš da probaš da sviraš sa Goranom?' Meni je to bila životna želja i tako nekako sve počinje. Otišao sam kod Bregovića u studio, a s obzirom na to da mu je moj tata asistent već osam godina, nekako sam eto imao ludu sreću da postanem deo toga. Došao sam u studio, dali su mi bubanj, crvenu bojicu i nož, jer je Ogi sa sobom odneo palice. Počeo sam da sviram, a Goran me je odmah pitao: 'Mali, imaš li ti pasoš, izvadi vizu i idemo!' I eto, tako je sve počelo", priča Alen.



Kako kaže, prva proba sa Bregom bila je šok. "Veoma šokantno. Kada sam ja ušao u grupu, tada su Brega i moj tata komponovali "Karmen sa srećnim krajem“. Vežbali smo dva meseca, po nekoliko sati, slušaš, snimaš, ne poznaješ te ljude koji rade sa tobom i nimalo nije bilo lako. Vežbao sam prvo instrument, pa sve ostalo".

U planu mu je i saradnja sa Cecom Ražnatović. "Pre nekoliko dana sam bio kod nje na rođendanu. Duet sa njom ću sigurno napraviti, samo još da izaberemo pesmu. Što se tiče mog solo albuma, publika će morati da sačeka", zavrsava Alen.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>