Region

Svet

Miki Jevremović: Koncert za pola veka karijere

Legenda zabavne muzike Miki Jevremović u ponedeljak je u Domu sindikata predstavio monografiju "50 godina sa vama" i najavio solistički koncert koji će u subotu, 10. novembra, održati u ovoj dvorani povodom zlatnog jubileja - pola veka karijere.

Miki Jevremović: Koncert za pola veka karijere



Slavni pevač je izrazio veliko zadovoljstvo što će pet decenija rada proslaviti sa publikom u dvorani u kojoj je početkom sedamdesetih godina održao prvi solistički koncert.

"U Domu sindikata sam počeo karijeru, prvi festival na kojem sam 1962. godine učestvovao bio je održan upravo u ovoj sali, na ovim daskama", rekao je Miki Jevremović, čiji će subotnji koncert biti održan pod medijskim pokroviteljstvom "Večernjih novosti".

"Kada pomislim na svoj prvi koncert, na trenutak mi se učini da je 50 godina proletelo kao dlanom o dlan, ali kada se setim hiljada i hiljada pređenih kilometara i isto toliko pesama i koncerata, onda shvatam da je to zaista bio dug period. Koncert će trajati više od dva sata, nastojaću da otpevam što više pesama, a jedan od specijalnih gostiju biće moja ćerka Jelena."

Miki Jevremović se osvrnuo na svoje pevačke početke, bogatu karijeru, krunisanu mnogobrojnim festivalskim nagradama i koncertima, kojih je bilo više od 5.000!

Pola veka pesme Miki je pretočio u monografiju, koja, između ostalog, sadrži novinarske članke i fotografije iz različitih perioda pevačeve karijere, uz poseban akcenat na gostovanja u Sovjetskom Savezu, gde je svojevremeno Jevremović bio izuzetno popularan.

"Ovo je zaista redak i dragocen jubilej, a sve ono što sam prošao i doživeo za 50 godina pretočili smo u monografiju", istakao je Jevremović. "S obzirom na to da sam se često selio, u tim selidbama sam izgubio mnogo dragocenih uspomena. Srećom, nešto od toga smo uspeli da dobijemo iz Moskve."

Na pitanje da li pamti svaku svoju pesmu, Miki Jevremović je odgovorio: "Imam tu sreću ili nesreću da sve pmatim u životu. Pamtim svaku svoju pesmu, ali znam i kompletan repertoar svih kolega iz mog vremena. Sada mi je teže da naučim neku pesmu i to verovatno zbog toga što današnje pesme nemaju nikakvu poetsku logiku."

Autor: B.B.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>