Region

Svet

Radnici TV Avala šokirani zbog Pink 2: RRA Pink2 nije na frekvenciji Avale!

Radnici TV Avala saopštavaju danas da su šokirani načinom na koji je ugašena televizija i brzinom kojom se na istoj frekvenciji pojavio program Pink 2.

Radnici TV Avala šokirani zbog Pink 2: RRA Pink2 nije na frekvenciji Avale!



Kako je moguće da se tokom vikenda, bez prethodne najave i oglašavanja regulatornih tela, pre svih Republičke radiodifuzne agencije, na brzinu realizuje unapred skovan plan da se Avala ugasi, navodi se u saopštenju.

Zaposleni smatraju indikativnim to da se na istom kanalu emituje signal nove televizije, "u vlasništvu čoveka koji je direktno odgovoran za propast TV Avala".

Koliko se u ovoj situaciji misli o zaposlenima, ukazuje se u saopštenju, govori činjenica da im se do ovog trenutka niko nije obratio, niti ih obavestio o novonastaloj situaciji.

"Zahvaljujemo se svim državnim organima, od predsednika Republike, preko Vlade i nadležnih ministarstava koji su 'sve učinili' da zaštite radnike, njihova prava i kazne one koji krše zakon i zloupotrebljavaju frekvenciju kao nacionalno dobro", navodi se u saopštenju zaposlenih.

Prema njihovom stavu, dok Željko Mitrović "dobija novu šansu", država je dobila još sto nezaposlenih na birou za zapošljavanje.

"Reč je o kablovskom kanalu, a 'Pink' ima dozvolu za emitovanje dvadeset takvih programa, među kojima je i ovaj", objasnio je potpredsednik Saveta Republičke radio-difuzne agencije Goran Karadžić i dodao da RRA još nije dobila prigovor TV "Avala" na odluku Saveta o oduzimanju dozvole za emtovanje programa.

Televizija "Avala" ima rok do petka 9. novembra da uloži prigovor na odluku RRA i ako to ne učini, zvanično prestaje da postoji. Savet RRA je odlučio da oduzme dozvolu za rad TV "Avala" zbog neplaćanja naknada i odstupanja od programske koncepcije na osnovu koje joj je izdata dozvola.

Autor: S.P.
Izvor: Fonet, Novosti, Beta

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>