Region

Svet

Prvi glas Srbije: Raspevani moler i Riki Martin uhvatili poslednji voz (Video)

Ove subote takmičari hvataju poslednji voz za finale, jer već od nedelje, trku za Prvi glas Srbije nastavljaju samo najbolji. Koliko će se srećnika dokopati sertifikata za nastavak takmičenja, odlučiće žiri koji će na poslednjoj audiciji imati pune ruke posla.

Prvi glas Srbije: Raspevani moler i Riki Martin uhvatili poslednji voz (Video)



Na početku emisije se predstavila Saša Dimitrijević iz Bora koja je u Španiji provela šesnaest godina. Od malih nogu peva prateći babu i dedu na nastupima. U Španiji se profesionalno bavila džezom i bluzom, kasnije je pevala lokalni melos. Vukla je nostalgija za Srbijom jer joj je ovde ostala duša. Tamo joj se desila i najveća ljubav koja je prerasla u brak. Njen suprug je zbog nje i veru promenio, ali ta ljubav nije opstala. Saša je prošlost ostavila iza sebe. Ovaj povratak smatra novim početkom. Pred izlazak na scenu imala je tremu i bila je uzbuđena. Georgiev je nakon prve pesme rekao da je bilo malo više vibrata u njenom glasu, ali je to pripisao tremi. Nakon što je pevala i drugu pesmu "Sao Roma" dobila je sva tri zelena svetla i krenula dalje u drugi krug.



Drugi kandidat koji se večeras predstavio je kandidat koji je došao kao sa svadbe. Zove se Dušan MIlević iz Siriga i došao je sa celom porodicom. Na glavi je imao šešir ispod kojeg je bila u crveno obojena kosa. Kum, kako ga je žiri nazvao, otpevao je, ili bolje reći odrecitovao pesmu Hladnog piva "Pravo ja", a potom i "Mobilni" od Riblje čorbe. Vlado Georgiev je bio oduševljen Dušanovim performansom i siguran je da će ga zapamtiti, ali mu je dao crveno svetlo jer nije skinuo šešir koji je on odmah skinuo te mu je Vlado dao zeleni taster, ali zato Aleksandra i Mare nisu bili blagonakloni prema njemu.



Stiže i poznato lice Nevena Poptešin koja se i prošle godine takmičila, ali kada je došla do duela izgubila je. Falilo joj je malo više sreće, a kako će biti ove godine, videćemo. Vlado je pitao da li je napredovala od prošle godine, rekla je da se pripremala da je uzimala časove pevanja, a zatim je pevala "Moj život je moja pjesma". Nakon što je pevala i drugu pesmu dobila je tri crvena svetla, ali se žiri naravno šalio i promenio svoja svetla u zelena. Uplašila se, ali je stiglo olakšanje i ona ide dalje.

Milan Kukić dolazi iz Vršca. Njegova ljubav su motori i tekvondo, a najveća ljubav je muzika. Sebe ocenjuje visokom ocenom i sebe vidi u finalu. Svaki dan peva i svira i priprema sebe. Poslednja dva, tri meseca vežbao je po četiri sata dnevno. Pred nastup je imao veliku tremu zbog želje da prođe dalje. Kako je Milan u kimonu ušao u studio Georgiev je ustao rekavši da ima neka posla, ali ga je Aleksandra zadržala. Odmah je dobio zeleno svetlo od Vlade, ali i crveno, predpostavljamo da će kasnije odlučiti koje će isključiti. Žiri je tražio od Milana da peva i drugu pesmu koja nije ravna sa tonovima kao prva. Žiri je komentarisao da on ima jak glas. Zeleno je dobio od Georgieva, Mare mu je dao crveno jer sve što peva zvuči isto, a njegovo mišljenje deli i Aleksandra. Milanova mama je negodovala jer Aleksandra nije imala svoje mišljenje već je pratila Mareta u komentarima.

Došlo je vreme da se podsetimo fantastičnih kandidata koji nisu prošli dalje, ali su obeležili ovu godinu. Boki, Damir Hodžić, Jovan Cecin fan koji je znao sve pesme ove pevačice na drugom mestu je Sandra koja je pevala pesmu Selin Dion "My HRT will go on" i na prvom mestu dvojac bez kormilara menadžer Dejvid i njegov štićenik.

Jelena Vlahović iz Beograda se za emisiju prijavila jer se već sedam godina bavi pevanjem pratećih vokala. Završava defektologiju. Nema problema da izađe pred žiri, ali joj je grlo bolesno pa joj je teško pevati. Žiri je konstatovao da je Jelena poznata njima jer je u poslu i peva Geogrievu prateće vokale, ali joj je rečeno da ona mora da briljira baš iz tog razloga. Dok je pevala čulo se da je bolesna, ali žiri je prepoznao talenat koji ona nosi tako da je dobila tri zelena svetla.

Nakon pauze nastavljamo dalje sa predstavljanjem kandidata. Dragan Stanojević iz Lapova jedino što ima u glavi pred izlazak na scenu je da ne propadne kroz rupu. Studirao je pa je odustao, a muzikom želi da se bavi u životu i prvi put večeras peva pred nekim. Georgieva je u sekundi zabolela glava kada je Dragan počeo da peva, ali je ta glavobolja prerasla u nezadrživ smeh. Aleksandra ga je pitala koju bi ocenu dao sebi nakon pevanja, rekao je da bi to bila trojka, ali da je to što je pevao bilo očajno. Prvo crveno je dobio od Aleksandre koja je mislila da se on šali sa njima. Žiri uopšte nije bio sažaljiv prema njemu, dva crvena svetla su odlučila da on ne ide dalje.

Ivan Beserminji iz Đurđeva se bavi muzikom i lokalno je poznat. Bavi se građevinom uz svog oca, a došao je kako bi izašao iz anonimnosti. Za sebe kaže da je raspevani moler. Kažu da moler peva kada mu je najteže, a njemu nikada nije teško tako da ne peva dok radi sa tatom. Ivan je pevao, a Aleksandra na licu nije mogla da sakrije oduševljenje. Mare je bio prvi koji je pritisnuo zeleno svetlo za ovog kandidata dok su Aleksandra i Vlade na tri, četiri kliknuli takođe zeleno svetlo. Ivan ide dalje.

Katerina Kusakovska iz Bitole bi volela da bude slavna jer misli da je rođena zvezda i da joj je mesto pod reflektorima. Želi da puni arene, scene, a bilo bi joj dovoljno da stigne do top deset. Misli čak da može i da pobedi i misli da će joj izgled doprineti da prođe dalje u takmičenje. Predstavila se žiriju i rekla da je posebna i autentična na šta se žiri slatko zasmejao. Nesigurnost se osećala u glasu i stavu Katerine što je rezultiralo crvenim tasterom od Georgieva koji je rekao da je ona poseban slučaj danas, ali da to nije za ovu godinu. I Aleksandra se složila da ovo nije za dalje tako da je i od nje dobila crveno, a u tome ju je pratio i Mare. Katerina umesto u top deset ode u rupu.

Dušan Šarenac iz Kovina je spreman da postane poznat, a prijavio se jer ga medijski svet privlači. Želi da bude pevač, ali bi se zadovoljio i poslom voditelja. Voli da peva i studira književnost. Sebe je ocenio jednom sedmicom, a žiri je ocenio da Dušan, pored toga što liči na Rikija Martina može da ide dalje i gradi svoju karijeru uz Prvi glas Srbije.

Poslednja audicija ove sezone donela je niz uzbuđenja. Takmičari su se smenjivali i žiri stavljali na velike muke. Bilo je zaista talentovanih i dobrih pevača, ali i onih čiji su nastupi ostavljali žiri bez teksta... Samo su se najbolji izborili za nastavak takmičenja, i obezbedili mesto na prvoj radionici koja je na programu već sutra.

Autor: S.P.
Foto: Prva TV

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>