Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Šaran na meniju, Bojan nominovan za izbacivanje (Foto)

Današnja emisija počela je novim zadatkom za kuvare, a to je da spreme šarana koji ih čeka na njihovim stolovima. Mogu ga spremiti u komadu ili kao kotlete, uglavnom, jelo mora biti kompletno i imati dodatak. Za spremanje imaju 70 minuta i tri minuta za nabavku namirnica.

Prvi kuvar Srbije: Šaran na meniju, Bojan nominovan za izbacivanje (Foto)



Aleksandra danas ne ide u prodavnicu, već od žirija dobija korpu sa šest namirnica koje mora iskoristiti za spremanje ribe. Posle povratka iz prodavnice dat je znak za početak spremanja, pa tako takmičari kreću u čišćenje šarana. Zbog veličine ribe, većina kuvara seče je i pravi kotlete, mada je bilo i onih koji su je spremali u komadu.



Vreme za pripremu jela je isteklo, pa tako žiri poziva kuvare na ocenivanje. Nemanjin šaran je bio dobro pečen i sočan, mada je malo više stavio ruzmarina, za razliku od Romane čiji se šaran raspadao zbog marinade koja je natopila meso. Bojan je tri puta menjao jelo koje će spremati, pa je tako u finalnoj verziji stavio previše belog vina koje dominira jelom. Aleksandra je dobila pohvale žirija za spremljenog šarana u komadu.



Suzana je jedina danas dobila šarana divljaka i spremila ga je odlično, pa je i zaslužila sve pohvale za ukusno meso, a Dinča je dobio pohvale od Petra zbog serviranja tople ribe na topao tanjir, međutim dodao je alevu papriku u pire krompir, što se nikada ne radi.

Cakana je pohvaljena za šarana serviranog sa blitvom i krompirom, a Marijinog šarana sa pomorandžama i pečurkama Petar nije želeo da proba, jer je bio preliven marinadom koja je u sebi imala previše belog luka. Ana je kao i uvek imala uredan tanjir i radno mesto, a jedina je na tanjiru servirala i ikru. Milica ja Markovog šarana proglasila za najukusnije jelo danas, dok je Bojaninom jelu falilo još sosa.



Nakon degustiranja jela žiri je pohvalio sve kuvare, ali ipak bolje od ostalih su ribu spremili Suzana, Marko i Ana. Kao i prethodnih dana, žiri ipak bira troje kuvara od kojih će jedan biti nominovan za izbacivanje. Danas su to Aleksandra, Bojan i Marija, pa ostali takmičari glasaju koga će nominovati.



Posle glasanja, Bojan dobija najviše glasova i on je sledeći nominovani za izbacivanje, a ko napušta takmičenje, videćemo u sutrašnjoj emisiji serijala "Prvi kuvar Srbije".

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>