Region

Svet

Belgrade Fashion Week pregled: Sutra na programu izložba modnog fotografa Miše Obradovića

Sinoć je u okviru 32. Belgrade Fashion Weeka na programu prikazana video izložba sestara Proković koje su na simboličan način u Galeriji 12 HUB obeležile dvadesetogodišnjicu svog kreativnog rada.

Belgrade Fashion Week pregled: Sutra na programu izložba modnog fotografa Miše Obradovića



Ova izložba kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi ujedno je najavila njihovu veliku reviju simbolično nazvanu XX zakazanu za 19. novembar, odmah nakon fashion weeka.

Jelena i Svetlana Proković svojim modnim brendom JSP odavno su pokazale inventivnost i kreativnost na domaćoj modnoj sceni.

Visoki kvalitet, profesionalnost i doslednost specifičnom stilu karakteristični su za ove dve sestre koje su između ostalog svoj rad vezivale i za pozorište i film.

Dobitnice su mnogobrojnih nagrada i priznanja i već dugi niz godina posluju podjednako uspešno i u Beogradu i u Ljubljani. U prepunoj galeriji HUB bilo je mnogo poštovaoca  i ljubitelja njihovog dizajna.

Medju prisutnima smo primetili i Sanju Lukjančenko bivšu Clickovu manekenku i dizajnerku obuće koja već dugi niz godina živi u Berlinu, njegovu ekselenciju ambasadora Republike Nemačke Heinz-a Wilhelm-a Dušana Ercegovca, članove benda Playboy, pevačicu Idu Prester ( sastav Lolobriđida) kao i mnoge druge ljubitelje njihove avangarde.

Za sutra je na programu najavljena izložba fotografija modnog fotografa Miše Obradovića pod nazivom "Male Shadow", u klubu "Krug" u Savamali.

Obradović je rekao Tanjugu da će izložba biti otvorena u sklopu novog koncepta kluba "Krug".

"Izložba će biti postavljena dve nedelje i biće prva u seriji izložbi u ovom klubu", objasnio je on.

Obradović je rekao da je izlozba "Male Shadow" zapravo predstavljanje novih muških modela iz agencija "Fox" i "Click" i da su organizatori izložbe smatrali da je Beogradska nedelja mode pravo mesto za takvu jednu prliku.

"Ideja za izložbu se rodila spontano, nakon jedne manje serije fotografija koje sam radio za par muških modela koji su hitno putovali za Pariz i Milano. Pošto je to jako dobro prošlo u inostranstvu rešio sam da poradim na toj vrsti fotografije i tako je nastala ova mala postavaka", ispričao je Obradović, dodajući da će posetioci moći da vide na 12 formata više od 200 fotografija.

"Ovo je tek moja četvrta samostalna izložba u Beogradu, ali planiram da u narednoj godini napravim nešto veliko i posebno", najavio je ovaj fotograf, koji se pored modne bavi i portretnom fotografijom, a pomalo i arhitekturom.

Međutim, prema rečima Obradovića moda je ono što je njemu najdraže i u čemu najviše uživa.

"Modna fotografija uvek pruža jedan korak više u kreativnosti i umetničkom pristupu fotografiji i zato mi je i najdraža", istakao je Obradović.

Beogradsku nedelju mode, pod sloganom "Snaga kreativnosti" koja je počela 26. oktobra, zatvoriće 4. novembra revija Ive Stefanović koja će biti održana u Narodnoj biblioteci Srbije.

Autor: S.P.
Izvor/Foto: belgradefashionweek.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>