Region

Svet

Prvi glas Srbije: Muškarci padaju na njen izgled, a žiri? (Video)

Mnogi mladi kandidati koji su došli da pokažu svoj pevački potencijal u muzičkom šouu "Prvi glas Srbije" našli su se i ove subote pred tročlanim žirijem koji moraju zadobiti dobrim glasom. Talentovani ponosno odlaze u novi krug takmičenja, dok oni nespremni ili zalutali poraženi propadaju u gubitničku rupu. Predstavljamo vam kandidate koji su se takmičili u 8. epizodi ovogodišnjeg serijala.

Prvi glas Srbije: Muškarci padaju na njen izgled, a žiri? (Video)





Dragana Drobnjak ima 25 godina i dolazi iz Beograda. Misli da je fizički izgled veoma bitan, a prvi utisak koji ostavlja neizostavan. Obožava da trenira i punu pažnju pridaje svom telu. Trudi se da je ljudi slušaju a ne samo gledaju, a o muškarcima...nije želela da komentariše. Draganin drugi život je pravna služba. Naime, ona je diplomirani pravnik. Voli taj posao, jer se oseća moćnom. Kaže da je pored dobrog stasa neophodno imati i pamet. Misli da će žiri pasti na njen izgled i prepoznati harizmu koju nosi. Dragana se predstavila pesmom Aleksandre Radović "U inat prošlosti", na šta joj je Aleksandra uputila komplimente za izgled, ali ne i za glasovne sposobnosti. Napomenula je da ne bi bilo u redu ako uradi nešto što ne smatra dobrim, pa je usledila crvena ocena. Mare je takođe dao negativnu ocenu, dok je Vlado, džentlmenski, kao i uvek, dodao zeleno svetlo kako bi joj pomogao za dalje.



Sledi prošlogodišnji takmičar Dejan Krstović, svima poznatiji kao Meda. Ovaj veseo momak ima 30 godina i dolazi iz Beograda. Sigurni smo da ga se mnogi od vas dobro sećaju, jer je dogurao skoro do finala. Ispao je 19-ti, a poslednji njegov nastup bio je sa Davorom Jovanovićem, pobednikom prošlogodišnjeg "Prvog glasa Srbije". Ove godine Meda će sigurno imati više sreće i misli da će se Vlado iznenaditi kada ga bude video, jer mu je savetovao da se obavezno ponovo prijavi. Naravno, Vlado ga je odmah prepoznao uz komentar da je prošle godine bio "veći Medo", a sada je "Medica". Za one koji ga nisu čuli u prošloj sezoni, Meda se predstavio pesmom Parnog valjka "Sve još miriše na nju", a nakon samo nekoliko trenutaka Vlado je ustao i pritisnuo sva tri zelena tastera - i svoj i Aleksandrin i Maretov. Simpatičan gest, moramo priznati.



Marko Danilović stiže iz Užica, ima 25 godina. Dolazi u paru sa sugrađankom Aleksandrom Blagojević, ali ne onom ljubavnom već poslovnom. Muzika je njihova ljubav i život bi im bez nje bio greška. Prvi se žiriju predstavio Marko, dok ga je Aleksandra budnim okom pratila s druge strane. Pesmom Sergeja Ćetkovića "Znaj da moja si" nije osvojio naklonost žirija, uz komentare da ima sluh, ali je nesiguran i još uvek je na samom početku. Druga pesma bila je od Tonija Cetinskog "23. prosinac", uz koju se Marko malo opustio, ali trema je ipak bila jača. Marko nije prošao dalje, dobio je sva tri negativna glasa. "Sebe sam najviše razočarao", rekao je kandidat.

Potom se predstavila Aleksandra, a svojim ulaskom i spontanošću odmah je osvojila žiri. Pevanjem se bavi svega nekoliko meseci, a odabrala je pesmu "Ne komplikuj" od Miligrama. Vlado joj je dao šansu za naredni krug, iako nije bio prezadovoljan. Po Aleksandri jako loše tonira, tonika nikada nije jasna i to je ono što joj smeta. Dala joj je crveno svetlo, ali smatra da ima potencijala i da može daleko dogurati. Mare je ovog puta presudio zelenim svetlom i Aleksandru ćemo videti i u sledećem krugu takmičenja.



Uroš Turkulov dolazi iz Vojvodine. Živi u Novom Sadu i ima 25 godina. Sportski je tip, vozi motor i voli brzinu, jer mu pruža adrenalin i uzbuđenje. Oslanja se na svoje vokalne sposobnosti i misli da će mu to doneti uspeh, a ne izgled i šarm. Studira poslovnu ekonomiju i nema devojku. Uroš je bio opušten dok je ćaskao sa žirijem, a odlučio se za hit "Jedina" od Tošeta Proeskog. Aleksandru je šarmirao i dobio upravo od nje zeleno svetlo. Mare je bio prijatno iznenađen, a Vlado je izjavio da je najbolji od svih današnjih kandidata. Uz sva tri zelena tastera, Uroš je prošao dalje.



Ostajemo u Vojvodini. Dunja Dijović ima 17 godina i dolzi iz Rume. Bavi se muzikom. Najviše voli da svira klasiku. Klavir i bubanj su njena ljubav, a roditelji je opisuju kao veoma energično dete i u svemu je podržavaju. Ima neobičan stil oblačenja i priznaje da voli različite stilove koji ne pružaju baš zavidnu krajnju kombinaciju. Od "Prvog glasa" očekuje da nastavi svoju karijeru i da pobedi - možda. Ušetala je na štiklama, primetno nesigurna u sebe zbog treme. Izvela je od Nevernih beba baladu "Uzmi boje" i na trenutak zaboravila tekst, ali se jako brzo snašla. Za Aleksandru je Dunja još na početku i peva školskim načinom, pa je usledilo crveno svetlo. Vladin zeleni taster bio je podstrek za dalji rad, a Mare je delio Aleksandrino mišljenje. Sa dva negativna i jednim pozitivnim glasom, Dunja nije uspela da se izbori za dalji prolazak.



Tijana Cogoljević je iz Kragujevca i ima 17 i po godina. Pozitivna je, voli da se smeje i svesna je svojih kvaliteta. Ide u srednju muzičku školu. Sebe opisuje kao pozitivnu dušu, a mnogi kažu da je vrckasta. Trema ne utiče posebno na njene glasovne sposobnosti, samo na fizičku pojavu. Uzbuđeno je izašla pred žiri, sa cvetom u kosi. Otpevala je čuvenu numeru iz Titanika "My heart will go on" i definitivno očarala i Aleksandru i Mareta i Vladu. Nje joj dugo trebalo da pokaže najbolje od sebe i prošla je u dalji krug.



Miloš Popović ima 20 godina i treći je kandidat iz Užica. Drugari mu kažu da liči na Vladu Georgieva. Brine ga Aleksandrina i Vladina ocena, a kaže da će Aleksandru probati da osvoji šarmom. Ima pozitivnu tremu. Veliki je Vladin fan, stoga je Aleksandra i zatražila da čuje upravo njegovu pesmu. "Reci mi da znam" bio je Milošev izbor, a žiri se sve vreme smeškao i zabavljao uz kandidata. Od Vlade je dobio zeleno svetlo za glumu, a Mare i Aleksandra ocenili su nastup za "ispod 5", pa su se odlučili za negativan glas. Iako se nije pokazao u najboljem svetlu, Miloš kaže da sigurno dolazi i sledeće godine.



Usledio je kratak blok kandidata sa pomalo agresivnim nastupom, ali i izuzetno simpatičnim vizuelnim doskočicama iz režije.



Ljubiša Stojanović je iz Zvornika i ima 28 godina. Misli da je jedna lepa gromada koju treba obraditi. Za sebe kaže da je pozitivan i normalan. Smatra da će proći dalje i pokušava da ostavi tremu negde sa strane. Trudi se da odradi sve kako treba i da ne bude pod tenzijom. Odlučio se za Tozovca i pesmu "Oči jedne žene", tačnije, to je bila i Maretova želja. Nije ispunio sva očekivanja, pa je usledila i druga pesma, "23. prosinac" popularnog Tonija Cetinskog. Evidentno je da takmičar ima sluha, ali po rečima žirija to je sirovo i neobrađeno. Ima talenta i Mare mu je dao šansu pozitivnim glasom, dok je Vladino mišljenje da nije loš i ima dobar glas. Njegov je glas bio presudan, a kandidat je sa dva zelena svetla bio pošteđen propadanja.



Iz Beograda stiže još jedna stara takmičarka. 29-godišnja Irena Jagiž takmičila se u prošloj sezoni, ali nije puno postigla. Posdsetili smo se njenog prošlogodišnjeg predstavljanja, kada je želela da dostigne Rijaninu slavu, ali neuspešno. Trema joj je najveći neprijatelj i u ovoj sezoni, ali, kako kaže, ne parališe je. Međutim, čim je kročila pred žiri, izgledalo je kao da trema i ove godine uzima danak. Želela je da otpeva veliki hit Aleksandre Radović "Čuvam te", baš kao i prošle godine kada se odlučila za njenu numeru "U inat prošlosti". Irena se od treme rasplakala, a pogledi upereni u nju sigurno joj nisu olakšavali. Trenutak koji je, verujemo, dirnuo sve gledaoce, a reklo bi se i žiri. Irena je naglasila da se boji propadanja kroz rupu, pa je Vlado ustao da je izvede iz studija. Uplakana Irena odlučno je rekla da nikada neće odustati i da će pobediti tremu. Želimo joj svu sreću.



Detalje iz nove epozode muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije" čitajte naredne subote na našem portalu. Ukoliko do sada niste pronašli svog favorita, sigurni smo da ćete to učiniti u nekoj od sledećih emisija.



Autor: B.B.
Foto/Video: Prva TV

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>