Region

Svet

Pogledajte: Razigrana Gangnam style Srbija (Video)

Spot za svetski hit "Gangnam style", koji je nastao zahvaljujući velikom srpskom fleš mobu 13. oktobra kada je nekoliko stotina sugrađana igralo uz taj hit na Trgu republike u Beogradu, pušten je na YouTube.

Pogledajte: Razigrana Gangnam style Srbija (Video)



U srpskom fleš mobu učestvovali su plesni centar "Mladost" i "Statisti tim". Spot je snimljen povodom "Meseca solidarnosti sa starijim osobama" u cilju inkluzije starijih osoba i osoba sa invaliditetom, a aludira na činjenicu da starije osobe i osobe sa invaliditetom mogu biti vesele i pune dobre energije. 

"Ovo je naša parodija na poznati hit iz Koreje. Jako smo zadovoljni kako smo odigrali i pokazali da je i Srbija puna energije", rekao je jedan od organizatora Milenko Vujić.
 
Na sajtu YouTube postavljeni su mnogobrojni klipovi u kojima deca, ali i odrasli, igraju "Gangnam style", a na tu temu urađene su i razne parodije.
 
Masovne koreografije uz ovaj hit izvode se na raznim mestima širom sveta kao što su tržni centri, trgovi, ulice, prodavnice, zatvori, koledži, škole i druga mesta, a u toj poznatoj igri oprobao se i najbolji srpski teniser Novak Đoković na turnirima u Pekingu i na Tajvanu.
 
Psy je svoj hit objavio u julu ove godine, a spot je u septembru oborio Ginisov svetski rekord kao "najlajkovaniji" video na YouTube-u.

Kako izgleda "Gangnam Style" na srpski način u centru Beograda, pogledajte u priloženom videu.



Autor: B.B.
Izvor: 24sata
Video: YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>