Region

Svet

Aca Lukas obećava: Marakana pada sledeće godine. Čola je moj idol!

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, promenio je stil života i objavio istoimeni album, njegov deveti studijski, sa deset pesama. Na omotu albuma, koji je već prodat u “zlatnom” tiražu, Lukas u odelu viteza stoji oči u oči sa Isusom Hristom, dok ga na drugoj božji sin ljubi u čelo.

Aca Lukas obećava: Marakana pada sledeće godine. Čola je moj idol!



Fotografije su izazvale različite komentare, čim se Lukasov album početkom avgusta pojavio u prodaji, u paketu sa vrećom praška od tri kilograma.

Na pitanje zašto baš Isus Hrist, Aca Lukas odgovara: “U životu i karijeri radim ono što najbolje znam, a ja najbolje znam da pevam. I da se bavim muzikom, svirkom i koncertima. Sve ostale stvari koje su vezane za karijeru, a neophodne su i nezibežne da se kompletira cela priča oko mene, rade ljudi koji su stručni za to. Jedan od najvećih stručnjaka za fotografisanje, čovek sa kojim sam radio omote za ovaj i prošli album, jeste Petar Vujanić. On je osmislio sve i moraćete njega da pitate zašto je to tako. Ja se uopšte ne mešam u tuđi posao. Petar mi je rekao da je to sjajno i prihvatio sam. Naravno, odbio bih da mi neko sad kaže da se skinem go, ali takve ‘stručnjake’ i ne angažujem, nego isključivo one u koje imam poverenje.”

“Pljuvali” ste svojevremeno Zdravka Čolića i Željka Joksimovića, čiji su se diskovi takođe prodavali uz prašak?

“Odmah da te prekinem, nisam „pljuvao“, nego sam se smejao. Velika je razlika između pljuvati i smejati se. Pod jedan, ne mogu da ‘pljujem’ Zdravka Čolića, najveću legendu na našim prostorima, i Željka Joksimovića, jednog od najvećih ovdašnjih muzičara, jer sam dobar sa njima. A pod dva, nisam se njima smejao, smejao sam se tom potezu što prodaju albume uz prašak, a smejem se i sada kad sam i ja to uradio.”

Pa, što ste to uradili?

“Zato što je to mnogo dobar poslovni potez. I onda kada sam se smejao, nije bilo zlonamerno, nego veselo. Bilo mi je malo je smešno što prodaju svoju muziku uz prašak, pa sam pravio fore na taj račun. I sad isto tako pravim fore, pa sam rekao da će se prodaja mog novog albuma “Stil života” najbolje videti po tome koliko će se veša sušiti po terasama i u dvorištima. Dakle, nisam nikog ‘pljuvao’, niti sam se ikom zlonamerno smejao, jer su Čola i Željko moji prijatelji. Ovo sa praškom je isključivo poslovni potez. Neću da ti otkrivam cifre, ali je potez dobar, veruj mi.”

Ima onih koji su pogrešno protumačili vaše reči, pa misle da ne volite Čolu?

“Zdravko Čolić je moj idol! Potpuno je smešno obazirati se na te zlurade komentare. Meni je najfascinantniji trenutak karijere bio kada sam bio zajedno sa njim na bini, na jednom Viktorijinom koncertu, koja je tada obradila Čolin hit “Ljubav je samo reč”. Kao klinac sam u Čolu gledao kao u boga. Nisam tada pomišljao da ću ikada biti pored njega, a kamoli svirati sa njim na bini. Nema veće zvezde od Čole.”

Hoće li publika u “Areni” na koncertu 3. novembra znati sve nove pesme, kao što je lane znala “Gotovo”, objavljenu tri dana pred koncert?

“Jeste, svi su je znali i morao sam da je otpevam nekoliko puta. Voleo bih da znaju i ove nove. Ma znaće, moji fanovi znaju sve! A i ja nikad ne zaboravljam tekstove svojih pesama. Zasad.”

Posle Beograda, 8. novembra pevate u Novom Sadu, hoće li se to nastaviti kao turneja?

Hoće, sigurno. Na proleće krećem sa “Folk haus bendom” na turneju. Malo ćemo raditi stadione i hale. Konačno je došlo vreme da zapevam i na našem najvećem stadionu. Marakana ‘pad’a sledeće godine sto odsto, obećavam!”

Da li je tačno da vam je pasulj omiljeno jelo?

“Jeste, najviše volim da ga jedem. Nekako mi je najukusniji. Nebitno da li je prebranac, klot ili čorbast sa kolenicom. I spanać volim. Nisam u fazonu prstaci, škampi, gambori… Ne znam, možda nisam fensi, više gotivim neka narodna jela.”

Priča se da ste postali papučar uz treću suprugu Sonju?

“Jesam papučar, ukoliko neko smatra da je papučar onaj koji poštuje svoju ženu.”

Kako je Sonji pošlo za rukom da ukroti divljeg Acu?

“Divljeg?! Uvek sam bio dobar.”

Kako komentarišete što vas zovu “muška Ceca”?

“Znači da nju zovu ‘ženski Lukas’ (smeh). Sve je jasno kao dan ukoliko se porede naše karijere.”

Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>