Svet

Region

Čime se sve bave lepotice iz serije Sulejman veličanstveni (Video)

Zahvaljujući činjenici da nagrađivanu i izuzetno popularnu seriju "Sulejman Veličanstveni" emituje preko 60-tak zemalja širom sveta, glumci koji su utelovili glavne likove, Sulejmana, Hurem, Ibrahima, Hatidže i Mahidevran, među najtraženijima su u svojoj domovini, a i šire.

Čime se sve bave lepotice iz serije Sulejman veličanstveni (Video)



Serija je proslavila i glumačku ekipu, predvođenu Halitom Ergenčom, koji su postali najtraženija "roba" u Turskoj. Osim što skoro svakodnevno dobijaju ponude za saradnju na novim filmovima ili televizijskim serijama, mnoge se firme raznih delatnosti bore za njihove angažmane u nadi da će time povećati prodaju proizvoda, a prepoznala ih je i modna industrija. Tako je u novom, oktobarskom izdanju turskog modnog magazina "Vouge" dvanaest stranica posvećeno upravo glumcima koji su proslavili seriju "Sulejman Veličanstveni".



Osim velikog intervjua povodom treće sezone koja se sredinom septembra počela emitovati u Turskoj, Halit Ergenč, Nur Fetaoglu, Selma Ergeč, Okan Jalabik i ostali glumci pozirali su vrhunskom fotografu u najnovijim modnim kolekcijama na jednom od brojnih istanbulskim vrtova. Nezvanične fotografije nastale "iza kamera" (behind the scene) dokazuju da su se glumci odlično zabavljali na ovom modnom snimanju koje je trajalo čak šest sati.

Mnogi su mogli da primete da na istim fotografijama nedostaje zanosna Merjem Uzerli, crvenokosa glumica koja u seriji igra sultanovu miljenicu, Hurem. Međutim, ona je svoj "deo posla" obavila u prošlomesečnom izdanju istog magazina, u kom je osvanula na predivnim fotografijama posvećenim dobu hipija, a na kojima je mnogi čitatelji nisu prepoznali, dok ovog meseca krasi naslovnicu turskog časopisa "InStyle", a u kom je na desetak stranica ispričala detalje sa snimanja serije, ali i ponešto iz privatnog života.



Osim što su tražena "roba" za snimanje modnih editorijala, brojne renomirane firme vode bitke na turskom marketinškom tržištu kako bi se glumci iz "Sulejmana" pojavili upravo u njihovim televizijskim reklamnim spotovima. Tako ženski deo glumačke ekipe (Merjem Uzerli, Nur Fetaoglu i Selma Ergeč) reklamira preparate za kosu, šampone, regeneratore i boje, dvojac Juksel Unal i Selim Bajraktar (Šećer-aga i Zumbul-aga) nastavlja da nasmejava ljude i u reklami za jednu tursku banku, u kojoj Juksel glumi mladu, a Selim matičara, dok glumica Nebahat Čehre (majka sultanija) poziva ljude širom sveta da odsednu u jednom od najluksuznijih hotela u Istanbulu, Filiz Ahmet (kalfa Nigar) hvali belu tehniku renomiranog proizvođača, a Nur Fetaoglu (Mahidevran) reklamira kreme za telo.



Mnoge su firme odlučile da uzmu deo popularnosti koju uživa serija o najvećem vladaru 16. veka, pa u svojim reklamama za televiziju i novine rado koriste neku prepoznatljivost iz serije, poput turbana i brkova (u reklami za grickalice) ili odeću, obuću ili interijer Topkapi palate (u reklami za jednu naftnu kompaniju).

Autor: B.B.
Izvor: Tportal
Video: YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>