Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Ponovo bez pobednika, Dinču sutra čeka kazna!

U večerašnjoj emisiji Kuvara Cakana dobija nagradu i žiri je siguran da će joj ona dobro doći. Ispred sebe takmičari imaju simpatično zapakovane polovine svinjskih glava.

Prvi kuvar Srbije: Ponovo bez pobednika, Dinču sutra čeka kazna!



Imaju 45 minuta da pripreme jelo od svinjskih obraza, ali pre toga će morati sami da obrade glavu i da dođu do tih obraza.

Cakana će kao zasluženu nagradu dobiti pomoć jednog od članova žirija koji će biti uz nju sve vreme. Ona bez razmišljanja bira Petra. Za Bojana je svinjska glava i zločin i kazna s obzirom na to da ne jede svinjetinu i ne zna kako da je napravi. Iako zadobija posekotine, lomi i prosipa po kuhinji, Marko Kon se vrlo dobro snalazi sa obradom i pripremom svog jela i spreman je da oduševi žiri.

Romana je potpuno posvećena zadatku i namerava da napravi meso na više načina. ”Nedozvoljenim sredstvima” od početka emisije se služi Bojana, najpre tako što krade polovinu limuna od Romane za svoj mus od jabuka. Dinča danas nema uspeha u pripremi i pored dobijene Petrove pomoći.

Takmičari su danas posebno kreativni u svojim kombinacijama i svako se izrazio na svoj način. Anjina kombinacija sa suvim šljivama i vrlo zanimljivom dekoracijom oduševila je tročlani žiri, ali pored nje sve pohvale žirija ne zaobilaze Bojanu. Bojana je napravila komadiće mesa sa garnirom od tri različite vrste pirea. Takmičari su se odlično snašli sa današnjim naizgled teškim zadatkom pa čak i Bojan koji je pripremio ukusno jelo i ne probavši ga.

Romana je dobila vrlo neočekivani komentar od Petra ─ njeno jelo je ”fenomenalno” i ona ga zbog tog komentara danas ”fenomenalno voli”. Ipak, osim kreativnosti u pripremanju današnjeg jela, neki takmičari su se izrazili i smislom za humor. Aleksandra, koja je napravila čvarke, žiriju iznosi i masnoću u kojoj su se oni pržili i kao poseban poklon izrezbarenu glavu od bundeve, sa kosom od peršuna, kapom od paprike i isplaženim jezikom za Petra.

Takmičari su zgroženi Bojaninim ponašanjem i donošenjem namirnica od kuće. Petar smatra da je Bojanin gest mudar i da je vrlo snalažljiva. Na veliku žalost Marka koji se zaista potrudio, žiri danas neće birati najboljeg takmičara već samo najgoreg. To je bez razmišljanja Dinča koji na kraju nije napravio ništa. On ne iznosi jelo pred žiri, a zbog njegovog buntovnog ponašanja, Dinču sutra čeka kazna.

Autor: S.P.
Izvor: Svet.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>