Svet

Region

Halit Ergenč i Burak Ozdživit: Sulejman nam je promenio život: Od ponedeljka nove avanture (Video)

Serija koja pustoši ulice i trgove, "Sulejman Veličanstveni" nastavlja se ponedeljka, 15. oktobra na Prvoj. Uzbudljivu priča o životu velikog osvajača, njegovim burnim ljubavima i intrigama na dvoru i haremu, gledaoci mogu da prate svakog radnog dana i subotom u 20 časova.

Halit Ergenč i Burak Ozdživit: Sulejman nam je promenio život: Od ponedeljka nove avanture (Video)



Ova istorijska saga izazvala je mnoge kontroverze, ali one nisu umanjile popularnost serije koja je u potpunosti prikovala gledaoce za TV prijemnike.

Specijalno povodom početka nove sezone, popularni glumci Halit Ergenč (Sulejman) i Burak Ozdživit (Bali-beg) govorili su za Prvu srpsku televiziju o svojim ulogama, koliko je teško snimati ovakvu seriju i šta misle o Hurem.

I Halit I Burak ističu da snimanje nije ni malo jednostavno.

"Paralelno se snima na nekoliko setova, jedino slobodno vreme koje imamo je uveče za porodicu. Puno vremena provodimo na pripremama", kaže Halit.

Na pitanje kako je on video I doživeo Sulejmana, odgovorio je:

"Smatram da je Zakonodavac (Sulejmanov nadimak) jedan od najvećih pesnika u istoriji. Poništava jednu zabranjenu situaciju, ruši taj sistem bez braka. On ima više od 1000 gazela (lirskih pesama) i spada u najveće pesnike gazela u književnosti. Zbog toga je bilo teško I dosta sam se namučio da izdvojim i oživim taj lik".

Halit vidi Hurem kao veoma svojeglavu ženu koja izlaz iz svoje situacije vidi u tome da bude jednaka sa Sulejmanom, a on, sa druge strane, nikada nije sreo takvu ženu.

"Bila mu je zanimljiva i privlačna zbog takvog stava" dodaje Halit i ističe da je to bila retka pojava jer se žena u to vreme nije razlikovala od predmeta i da je slepo morala da sluša sva naređenja. Halit ističe da je srećan zbog reakcije publike I da mu je veoma drago što su seriju I glumce prihvatili na najlepši način.

Šarmantni Burak Ozdživit koji u seriji igra Bali-bega, sa velikim žarom govorio je o liku koji tumači potvrđujući da su slični - pouzdani, pravedni I čvrstog karaktera. Stoga mu nije bilo teško da glumi. Burak je sasvim slučajno dobio ponudu da se priključi timu, ali mu je veoma drago što je prihvatio ovaj izazov jer nije očekivao da će njegov lik biti toliko voljen. O markantnom izgledu I brkovima koje ima u seriji, Burak sa osmehom kaže:

"Neverovante reakcije su zbog toga. Brkovi su veliki užitak za muškarca! Nisam očekivao da će mi tako dobro stajati I da će se ženama dopasti. Posebno se dopada devojkama koje inače ne vole brkove". Burak zna da ceni životne prilike I dodaje da je za svaki uspeh najbitnija disciplina i da znate svoj cilj. "Lepota je nebitna, prolazna", zaključuje popularni glumac za kojim uzdišu žene širom sveta.



Autor: S.P.
Izvor: Novosti, TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>