Ostalo

Sme�no

Bela Crkva - Sedme medijske igre 2010

Tokom vikenda u Beloj Crkvi održane su 7. medijske igre po redu, sve to u organizaciji opštine Bela Crkva i sponzora.

Bela Crkva  - Sedme medijske igre 2010





Tri dana dobrog druženja i zanimljivih igrica među kolegama koji su došli iz svih delova Srbije,  među kojima su bili i novinari  iz Rumunije. Sve takmičarske disicpline održavane su uglavnom u vodi, mada nam baš vreme i nije išlo na ruku.



Bela Crkva spada u red vojvođanskih gradova u kome je  do današnjih  dana sačuvan veliki broj objekata kulturno-istorijskih vrednosti.

Najznačajniji objekti nastali su krajem XVIII veka, a sagradjeni su u baroknom stilu. Od baroknih zgrada najznačajnije su rimokatolička i pravoslavna crkva, zgrada opštine, dom vojske, vatrogasni dom i ostale zgrade. Bela Crkva poznata je kao turistički grad koji svojom živopisnom okolinom, predivnim jezerima, fasadama baroknog stila, parkovima, čuvenim "Karnevalom Cveća", kvalitetnim vinima i voćem privlači mnogobrojne turiste.

U samom gradu i okolini ne postoji "zagađivačka" industrija, te se može svrstati u ekološki čisto područje.



Bilo je to još jedno dobro druženje novinara, organizatora i građana Bele Crkve. Dobar utisak su ostavili kao dobri domaćini i ljudi vedrog duha. Preporučujemo Belu Crkvu ako još niste odlučili kuda želite na odmor sa svojom porodicom. 

Više informacija o Beloj Crkvi potražite na http://www.belacrkva.info/

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>