Region

Svet

Region

Stanje stabilno: Bata Živojinović će uskoro kući

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović posetila je juče Velimira Batu Živojinovića u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" u Beogradu.

Stanje stabilno: Bata Živojinović će uskoro kući



Novinarima je rekla da je Batino zdravstveno stanje stabilno, prenosi Tanjug.

"Njegovo zdravstveno stanje trenutno nije kritično i tim lekara koji brine o njemu učinio je sve da njegovo stanje bude zadovoljavajuće. Nije ugrožen i mislim da će već za neki dan moći da ode i do kuće, pa ako bude trebalo, posetiće i neke druge zdravstvene ustanove", kaže ministarka zdravlja, koja priznaje da susret sa bardom srpskog glumišta uvek emotivno utiče na nju.



"Bata Živojinović se bori da još više popravi svoje zdravstveno stanje, a u tome mu pomažu lekari i supruga. I teška bolest može imati onakvu prognozu kakvu mi želimo kada je čovek svestan da ga neće izneveriti organizam, a Bata ima tu svest."

Legendarni glumac doživeo je moždani udar početkom jula, nakon čega se lečio u bolnici "Sveti Sava", a potom i na VMA. Nakon rehabilitacije u banji Selters u Mladenovcu, Živojinović je nastavio sa lečenjem i terapijom u "Svetom Savi".

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>