Svet

Region

Džet set: Osam najvećih plejboja - milijardera (Foto)

Oni su bogati, moćni, zavodljivi, uglađeni, obrazovani... Najveći plejboji milijarderi na svetu, a svaki muškarac mašta da se zameni s njima makar na jedan dan. Novac su uglavnom nasledili od bogatih porodica.

Džet set: Osam najvećih plejboja - milijardera (Foto)



1. Princ Azim (od Bruneja)



Njegovo kraljevsko visočanstvo princ od Bruneja Hadži Abdul Azim poznat je kao ljubitelj ekstravagantnih žurki sa podužim spiskovima slavnih zvanica na trendi destinacijama.

Za svoj 25. rođendan poželeo je da mu peva Majkl Džekson i nije pitao šta košta da bi sebi ispunio želju. Među zvanicama su te večeri sedele Maraja Keri, Dženet Džekson i Sofija Loren. Kada ne uživa u ludom provodu posvećen je humanitarnom radu sa hendikepiranim osobama.

2. Paris Lacis



Naslednik multimilijarderske grčke porodice koja se bavi brodogradnjom pročuo se kada je bio u vezi sa svojom imenakinjom Paris Hilton. Par je na kratko bio veren tokom 2005. godine, ali su ubrzo raskinuli.

Paris se zatim zabavljao sa Niki Rid, glumicom i manekenkom, ali su se razišli 2010. godine. Živi na relaciji Atina - Los Anđeles i posvetio se porodičnom biznisu.

3. Metju Melon



Metju potiče iz čuvene bankarske porodice Melon iz Pitsburga, u američkoj državi Pensilvanija. Iako je naslednik bogatstva i razgranatog biznisa koji ne obuhvata samo "Melon banku", njegova bivša supruga Tamara Melon, kojoj je pomogao da osnuje robnu marku "Džimi Ču", tvrdi da on poseduje kranje ograničene intelektualne sposobnosti.

"Metju ne ume da čita ni stripove, a kamoli neki pravni dokument", izjavila je tokom brakorazodne parnice.

Ipak, njegova druga supruga Nikol ne misli tako, a par živi u Njujorku sa sinom i kćerkom.

4. Vikram Čatval



Američki hotelijer čiji se imetak procenjuje na nekoliko milijardi dolara, rođen je u Adis Abebi, u Etiopiji, u porodici indijskih Sika. Njegova porodica se prvo doselila u Kanadu, a zatim u Ameriku. Tu je posao u ugostiteljstvu prvo započeo Vikramov otac, a on je već sa 28. godina bio vlasnik sopstvenog lanca od šest luksuznih hotela "Vikram Chatwal" u tri američka grada.

Još se prepričava njegovo venčanje iz 2005. godine sa indijskom manekenkom Prijom Sašdev. Trajalo je deset dana na raznim destinacijama, a među zvanicama su bili Naomi Kembel, Pi Didi, Bil Klinton i drugi.

5. Albert fon Turn und Taksis



Nemački arostokrata i 12. princ Turna und Taksis mnogo puta se našao na listi najmlađih svetskih milijardera od kako je nasledio očevo bogatsvo 1990. godine.

Iako je studirao ekonomiju i teologiju, njegova velika strast su auto trke, te se jedno vreme uspešno i takmičio u nemačkom GT šampionatu. Vlasnik je jednog od najvećih šumskih poseda u Evropi, nekoliko pivara, zamkova i bogate kolekcije umetničkih dela.

6. Stavros Niarkos III



Još jedan bogati grčki naslednik, Stavros potiče iz čuvene porodice poznate po brodogradnji. Rođen je u Njujorku, ali je odrastao u Parizu. Studirao je, između ostalog, i na havajskom ostrvu Maui, ali je diplomirao na Fakultetu za film u Kaliforniji.

U krvi mu je zabavljanje sa devojkama koje vole da prave skandale. Među njegovim trofejima su Paris Hilton, Meri Kejt Olsen i Lindzi Lohan.

7. Lapo Elkan



Njujorški preduzetnik italijanskog porekla. Svojevremeno je bio brend menadžer "Fijat automobila", a sada je predsednik nekoliko holding kompanija.

Elkan je 2001. godine radio je kao lični asistent Henrija Kisindžera, a zatim je prešao u marketing tim "Ferarija" i "Maseratija", da bi karijeru u automobilskoj industriji završio u "Fijatu". Nekoliko puta se našao na listama najbolje odevenih muškaraca po izboru magazina "Vanity Fair" i drugih modnih časopisa. Vodio je život klasičnog plejboja, uz mnogo lepotica i ludih žurki, ali se poslednjih godina povukao iz javnosti i posvetio biznisu.

8. Šon Parker



Parker je jedan od suosnivača onlajn servisa "Napster", "Plaxo", "Causes", "Airtime", ali i prvi predsednik "Fejsbuka". U martu ove godine njegovo bogatstvo procenjeno je na 2,1 milijardu dolara.

U filmu "Društvena mreža" iz 2010. godine glumio ga je Džastin Timberlejk. Veren je Aleksandrom Lenas, pevačicom i tekstopiscem. Živi na Menhetnu u kući vrednoj 20 miliona dolara.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: Internet



Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>