Region

Svet

Novica Zdravković: Muka mi je od muljatora i bitangi koji se grebu o slavu mog brata Tome!

Nedavno je povodom 21 godine od smrti Tome Zdravkovića na jednoj beogradskoj televiziji prikazana emisija posvećena ovom pevaču, koji je otpevao mnoge pesme bez kojih ni danas ne može da se zamisli veče u kafani. njegov brat Novica, ogorčen je na današnju estradu.

Novica Zdravković: Muka mi je od muljatora i bitangi koji se grebu o slavu mog brata Tome!



“Nema tu šta da se kaže. Ovo što se peva danas nema blage veze sa onim što su pevali Toma, Tozovac, Silvana, Kemal Monteno… Danas je sve toliko nekvalitetno i nemuzikalno da čovek ne zna šta da kaže. Propast. Čoveku koji voli muziku dođe da kuka na sav glas od muke. Tekstovi su užasni, aranžmani katastrofalni. Nema poetike, lepote, osećanja, pesme ne liče ni na šta. Ali, to nam je donelo novo vreme, to forsiraju moćne televizije i s tim normalan, muzikalan čovek ne može da se bori”, kaže Novica Zdravković, brat legendarnog pevača i nastavlja:

“Pravo da vam kažem muka mi je od kojekakvih patetičnih parada, od koncerata u znak sećanja na Tomu na koje se trpaju kojekakvi grebatori i muljatori, od praznih reči bitangi i sumnjivih tipova koji se grebu o slavu mog brata. Odavno mi se to smučilo. Vrhunac je bio prošle godine, kada je otkriven Tomin spomenik, što su mnogi iskoristili za dobijanje političkih poena. Zarekao sam se da više neću biti deo toga. Tužno je sve to. Pričali mi o Tomi ili ne, pravili koncerte na kojima ga se sećamo ili ne, Toma ostaje večan.”

Autor: S.P.
Izvor: Vesti-online.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>