Region

Svet

Region

Šta donosi nova sezona Sulejmana? (Foto)

Istorijsko-romantična saga o najvećem vladaocu 16. veka i njegovoj omiljenoj robinji, koja je u kratkom vremenskom periodu zarobila brojna srca gledalaca, uskoro kreće u nova osvajanja i to premijerom novih nastavaka druge sezone.

Šta donosi nova sezona Sulejmana? (Foto)



I dok smo u prvoj sezoni pratili uspone i padove u životima svih članova sultanove porodice, u drugoj sezoni, koja uskoro počinje sa emitovanjem na TV Prva, snaga ljubavi menja tok sudbine i pokreće borbu za vlast na svim poljima.



Prva sezona najskuplje turske serije "Sulejman Veličanstveni" za sobom je ostavila uzbudljiv i neizvestan kraj - Ibrahim je otkrio Hureminu povezanost sa slikarom Leom te ih ostavio da sami odluče o svojoj sudbini, dok je Sadika pronašla način na koji da uhvati Sulejmana nespremnog i napokon mu prislonila nož za vrat s namerom da mu okonča život.



Nove epizode druge sezone, koje će opisivati događaje iz sultanovog života iz perioda od 1526. do 1536, doneće odgovore na mnoga pitanja, ali postaviće i neka nova, jer će spoj ambicije i strasti stvoriti nove spletke na dvoru, a borba za vlast doseći će novi nivo. Osim već uobičajenog suparništva među sultanovim miljenicama, u drugoj sezoni javljaju se i nova - odrasli prinčevi, Mustafa i Mehmet, nastaviće rat svojih majki i boriti se za mesto Sulejmanovog naslednika, Ibrahim će pokušati da nađe svoj duševni mir uz princezu Hatidže i decu, iako će mu Hurem i kalfa Nigar i dalje stvarati velike probleme u privatnom i poslovnom smislu, dok će Mahidevran iznenaditi sve stanovnike dvora usvajenjem ćerke Fatme.



Među najzanimljivije događaje druge sezone svakako se ubraja "venčanje veka" Sulejmana i Hurem, Mahidevranino prisilno napuštanje sultanove palate te Ibrahimova nasilna smrt, koju je omogućila Hurem, Ibrahimova večna suparnica. Sudeći prema periodu koji će serija opisivati, borbenih scena zaista neće nedostajati. Već u prvim epizodama biće prikazana bitka na Mohačkom polju protiv ugarskog kralja Ludovika, koja se punih sedam dana snimala u pokrajini Edirne, a u čije je stvaranje bilo uloženo pola miliona evra uz učestvovanje oko 2000 ljudi, ispred i iza kamera.



Autor: B.B.
Izvor: Tportal
Foto: RTL

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>