Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Nemanja mariniranim brancinom doplovio do treće pobede!

Ana Milenković je kao jučerašnja pobednica dobila je priliku da bira ribu koju će danas spremati, kao i ribu od koje će kuvari danas praviti jelo. Ona za sebe bira tunu, a za takmičare brancina.

Prvi kuvar Srbije: Nemanja mariniranim brancinom doplovio do treće pobede!



Svi odlaze u prodavnicu gde biraju namirnice za jelo i gde Petar deli brancine kuvarima. Oni su danas veseli i raspevani, što je žiri primetio i pohvalio. Počinju sa čišćenjem ribe i Nenad ih savetuje da obavezno odstrane i škrge. Svi imaju poteškoća sa čišćenjem brancima, ali im žiri pomaže, pa je tako Mišelu Nenad Čanak očistio celu ribu. Ana je zadovoljna što je uzela tunu, jer ne mora da se muči oko čišćenja. Anja dobija pohvale od Petra da dobro kuva, što je posebno raduje, jer su pohvale od njega. Nenad Čanak je pitao Bojanu da li pravi šnenokle ili brancina u soli, videvši koliko je jaja umutila. Prošlo je i 45 minuta i kuvari su završili sa spremanjem jela.

Nekoliko kuvara je spremalo brancina u soli i žiri ih je pohvalio za smelost i ideju.

Aleksandra Janković je servirala brancina sa pireom od avokada i senfa, i žiriju se sviđa izbor jela, samo što se riba malo više raspada. Cakana je pravila brancina na havanski način, kojeg je probala kada je bila na Kubi i servirala ga je sa voćem kao prilogom. Ana je spremala mariniranu tunu na pirinču i Petar je rekao da je spremala isuviše prosto jelo, a i da je loše upotrebila prednost koju je imala kao pobednica. Bojan je punio ribu blitvom i belim lukom, a Romana pečenog brancina u foliji, ali ga nije dovoljno začinila. Romana nije imala dovoljno začina u svom jelu, ali je Suzana imala vise limuna u sosu koji je služila sa filetima brancina, pa je jelo bilo prekiselo.

Najbolje jelo od ribe danas je napravio Nemanja i to mariniranog brancina, sa krompirom i šargarepom kao prilogom. To je njegova treća pobeda, četvrta ukupno ako se računa to da je jednom bio najbolji kuvar nedelje, što ga svrstava u favorite serijala Prvi kuvar Srbije. On će sutra dobiti svoju nagradu, a jedan od takmičara će napustiti takmičenje, s obzirom na to da petkom neko od kuvara napušta takmičenje.

Autor: S.P.
Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>